1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Pienen perheen unelma omasta kodista ja pihasta kävi toteen Alajärvellä – tervetuloa Niittylään!

niittyla1

Alajärvellä syntynyt Aleksi Saukko ja hänen vaimonsa Miia muuttivat Helsingistä takaisin Aleksin kotikonnuille vuonna 2008. Haave omasta kodista ja pihasta maalaisrauhassa kävi toteen, kun he löysivät unelmiensa tontin Alajärven Kurejoelta.

Miia kertoo, että tontti sai kauniin villiniitty-maisemansa johdosta nimekseen Niittylä. Tänä päivänä Niittylässä sijaitsee kaunis neljän hengen perheen talo, joka rakennettiin pariskunnan omien piirustuksien mukaan. Miia kertoo olevansa valtavan kiitollinen, että saa katsella takapihalle aukeavia maisemia. Aluksi hiljaisuus oli pääkaupunkiseudulla asuneelle kulttuurishokki, mutta nyt hän nauttii rauhasta todella paljon.

MAINOS

niittyla2

Talossa on jokaisella tilaa harrastaa ja toteuttaa itseään. Pojat, 7-vuotias Elia ja 6-vuotias Abel kotoilevat mieluiten Angry Birdsiä pelaten! Miian harrastuksista tärkeimmät ovat tällä hetkellä sisustaminen, blogin kirjoittaminen ja verkkokaupan pitäminen.

Niittylän lapset- blogin kirjoittaminen aloitettiin talon rakentamisen aikoihin ja se käsitteli silloin paljolti raksatyön etenemistä. Miia kuvailee, että tänä päivänä blogi pitää sisällään osan heidän arjestaan sekä paljon asiaa sisustuksesta. Esteettisenä ihmisenä myös valokuvaaminen on aina ollut Miialle mieluista puuhaa, joten kauniit ja harkitut valokuvat ovat oleellinen osa blogia.

Keittiö on Niittylän kodin sydän. Sen suunnittelusta aloitettiin koko talon piirtäminen. Kaapistot teetettiin puusepällä ja avohyllyillä esillä olevat vanhat kannut ja purnukat tuovat kodikkuutta. Kuva blogista.
Keittiö on Niittylän kodin sydän. Sen suunnittelusta aloitettiin koko talon piirtäminen. Kaapistot teetettiin puusepällä ja avohyllyillä esillä olevat vanhat kannut ja purnukat tuovat kodikkuutta. Kuva blogista.

-Omaa kotia kaunistan pienillä yksityiskohdilla romanttiseen vanhahtavaan tyyliin. Tykkään sekoittaa eri tyylejä hiukan boheemisti. Sisustus ei ole minulle trendien seuraamista ja kallis statuskysymys. Se on yksi pienimmistä, mutta paljon iloa tuovista onnen osa-alueista, jota harrastan melko pienellä budjetilla fiiliksen mukaan aina kun siihen on aikaa, hän kertoo.

: Nettiputiikista löytyy myös lapsille ihania tuotteita. Tanskalaiset Mailegin tuotteet ovat ihastuttaneet Suomessa! Näitäkin löydät Seinäjoen Pop Up-myymälästä tämän viikon aikana. Kuva blogista.
Nettiputiikista löytyy myös lapsille ihania tuotteita. Tanskalaiset Mailegin tuotteet ovat ihastuttaneet Suomessa! Näitäkin löydät Seinäjoen Pop Up-myymälästä tämän viikon aikana. Kuva blogista.

Talon valmistumisen jälkeen yrittäjähenkinen nainen alkoi miettimään, josko alkaisi tekemään rakkaasta sisustusharrastuksesta sivuammattia opettajan työn ohelle. Hän avasi oman sisustusalan verkkokaupan vuonna 2012. Niittylä Home- putiikista tilataan tänä päivänä tuotteita ympäri Suomen. Postimaksut välttääkseen tuotteet voi noutaa yrittäjän kotoa tai Seinäjoelta hänen äitinsä valokuvastudion liiketiloista.

Miia kertoo, että kaikki verkkokaupassa myytävät tuotteet ovat sellaisia, joista hän itse pitää. Hän myy tanskalaisia, laadukkaita tuotemerkkejä, joita ei kovin vielä Suomessa tunneta. Tunnettuutta hän on yritykselleen saanut Internet-maailman lisäksi eri messutapahtumista. Viikolla 40 Niittylä Homen tuotteisiin pääsee tutustumaan Seinäjoella Buustia Kivijalkaan-tapahtuman myötä. Hän avaa pop up-liikkeensä ovet maanantaina 28.9.

-Mukava päästä kokeilemaan, miltä kivijalkamyymälän pitäminen tuntuisi. Tulevaisuus näyttää voisiko tästä tulla päätyö, Miia toteaa ja kutsuu kaikki tutustumaan tuotteisiinsa Seinäjoelle.

Miian blogiin pääset osoitteessa www.niittylanlapset.blogspot.fi ja verkkokauppaostoksille pääset osoitteessa www.niittylahome.com.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät