2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Eloisilla juhlilla tavataan vanhoja tuttuja Evijärvellä ja Lappajärvellä

Vanhusten viikolla Aijjoos-hankeessa muistetaan erityisesti yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä. Eloisat juhlat järjestetään keskiviikkona 7.10. kello 13-15 Evijärven kirkossa ja seurakuntalolla sekä torstaina 8.10. kello 13.30-15 Lappajärvellä palvelukoti Maijalassa (Kivikouluntie 3).

Eloisien juhlien tarkoituksena on tarjota yksinäisyyttä kokeville ikäihmisille iloinen päivä yhdessä muiden kanssa, mukavia muistoja sekä vertaistukea. Juhliin onkin kutsuttu erityisesti ikäihmisiä, jotka eivät muuten osallistu tai pääse osallistumaan toimintaan kodin ulkopuolella.

MAINOS

Eloisien juhlien avulla heitä rohkaistaan lähtemään mukaan kodin ulkopuolella järjestettävään toimintaan. Eloisiin juhliin on järjestetty kuljetukset, jotta jokaisella olisi mahdollisuus osallistua. Evijärvellä kuljetuksen organisoi seurakunta, ja se tapahtuu pikkubusseilla. Lappajärvellä kuljetukset tapahtuvat vapaaehtoisten kyydeillä.

Marraskuussa järjestetään vielä yksi Eloisa juhla Alahärmässä 13.11. kello 10-13.30 Alahärmän kirkossa ja seurakuntatalolla.

Lappajärvellä Eloisa juhla järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Lappajärveltä vapaaehtoisen ideasta syntyneet juhlat ovat tänä vuonna levinneet Evijärven ja Alahärmän lisäksi Kortesjärvelle, Kauhavalle ja Ylihärmään, joissa Eloisia juhlia on vietetty kevään ja loppukesän aikana.

Juhlan järjestelyistä vapaaehtoisten, Evijärven seurakunnan ja Alahärmän seurakunnan lisäksi vastaa Aijjoos-hanke II. Aijjoos-hanke II on osa valtakunnallista Eloisa ikä -ohjelmaa. Ohjelmaa koordinoi Vanhustyön keskusliitto ry ja rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät