Nälkäpäiväkeräyksen tulos Alajärvellä odotettua alhaisempi

Mainos[adrotate banner="3"]

Kiitos keräykseen osallistuneille, kerääjille ja lahjoittajille! Keräystulos jää Alajärvellä tänä vuonna odotettua alhaisemmaksi, kun taas monella paikkakunnalla on kerätty ennätykselliset summat katastrofirahastoon hädässä olevien auttamiseksi.

Useana vuonna Alajärveltä kerätty rahasumma on palautunut takaisin paikkakunnallemme mm. tulipalossa kotinsa menettäneiden auttamisessa. Katastrofirahastoon Nälkäpäivänä kerätyt varat ovat sitomattomia ja myös osaston aineellisen avun yhdyshenkilöiden ohjattavissa määrätyissä tilanteissa apua tarvitseville.

MAINOS

Punaisen Ristin sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 15 prosenttia – Alajärvellä kulut ovat olleet joka vuosi 0 prosenttia: pankki hoitaa rahaliikenteemme kuluitta, emme laskuta lippaiden kuljettamiseksi ajetuista kilometreistä, kerääjillemme kahvit keitämme osastomme omista varoista (jäsenmaksuosuudet, ensiapuryhmäläisten päivystyskorvaukset), materiaalit saamme keskustoimistolta.

Tänä vuonna Punaisen Ristin voimavaroja sitoo kaikkia hämmentävä, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttaminen. Järjestömme tärkein periaate on avun tarpeessa olevien ihmisten auttaminen. Oikeus anoa turvapaikkaa perustuu YK:n ihmisoikeus-sopimuksiin.

Toimimme viranomaisten tukena turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa mm. ylläpitämällä vastaanottokeskuksia Maahanmuuttoviraston pyynnöstä. Arvojemme mukaisesti tehtävänämme on auttaa tulijoita akuutisti heidän tullessaan vieraaseen maahan ja huolehtia heidän kotiutumisestaan yhteiskuntaan myös pitkäjänteisesti esim. edistämällä tulijoiden ja kantaväestön yhteiseloa.

Nälkäpäivänä kerättyjä varoja käytetään myös, entistä enemmän tarvittavien, vapaaehtoistemme kouluttamiseen.

Tervetuloa mukaan toimintaan ja liittymään maailmanlaajuiseen auttajien ketjuun!

MAINOS
Edellinen artikkeliMatintupa jatkaa Ankkureissa
Seuraava artikkeliAlajärven lukiolaiset vierailivat Moskovassa