Aisaparin kyläviikoilta intoa, virkeyttä ja viihdykettä

Mainos[adrotate banner="3"]

Aisapari on rakentanut lokakuun lopulle jälleen perinteiset kyläviikot ajalle 17.-31.10. Viikkojen ohjelmaan on poimittu Aisaparin omien tapahtumien lisäksi menovinkkejä kuntien ja järjestöjen tapahtumakalentereista. Tarkoituksena on aktivoida väkeä liikkeelle yli kylä- ja kuntarajojen.

Evijärven luontoillassa on aiheena luontopolun suunnittelu. Jokisuunlahden lintutornilla vas. Heikki Valijoki, Eeva-Maija Savola ja Tapio Kurkikangas. Kuva Päivi Kultalahti.
Evijärven luontoillassa on aiheena luontopolun suunnittelu. Jokisuunlahden lintutornilla vas. Heikki Valijoki, Eeva-Maija Savola ja Tapio Kurkikangas. Kuva Päivi Kultalahti.

Aisaparin järjestämistä tilaisuuksista ensimmäinen on jukoilta 22.10. Kekriperinteen mukaan jukoiltaa vietettiin reilu viikko ennen pyhäinpäivää torstaina. Silloin katkesi palvelusväen työvuosi ja alkoi lomaviikko.

MAINOS

Aisapari pitää jukoiltana syyskokouksensa Evijärven nuorisoseuralla. Musiikkia illassa tarjoaa Luovuuden Lakeus: Sonja Jokiranta esittää Arto Juurakon murrerunoihin säveltämiään kappaleita.

Valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali on lauantaina 24.10. Alajärven Luoma-aholla, ja samana iltana voi rauhoittua tyynykirkossa, kun Ylihärmän kirkossa pidetään YK:n päivän merkeissä konsertinomainen rukoushetki.

Elokuvia nähdään myös kyläviikkojen lopulla, kun Lapualla pidetään ensimmäinen Bottomland Film Festival. Kauhavalla on oman teemaviikkonsa merkeissä tarjolla muun muassa Sibelius-aiheinen musiikkinäytelmä.

Sunnuntaina 25.10. kutsuu Kauhavan Ruotsalan kylä perheitä läheltä ja kaukaa Ruotsalan riehaan.

Viime vuonna pidettiin Unelmista totta -illat Lappajärvellä ja Evijärvellä, tänä vuonna kokoonnutaan ideatalkoisiin Vimpeliin. Kuva Päivi Kultalahti.
Viime vuonna pidettiin Unelmista totta -illat Lappajärvellä ja Evijärvellä, tänä vuonna kokoonnutaan ideatalkoisiin Vimpeliin. Kuva Päivi Kultalahti.

Rejäl konsumption eli reilu kuluttaminen – lyhyesti REKO – on teemana keskiviikkona 28.10. Kortesjärven yläkoululla pidettävässä lähiruokaillassa. Iltaan tulee alustamaan Thomas Snellman, joka on ollut käynnistämässä lähiruokapiirejä vuodesta 2013 lähtien. Tilaisuuteen toivotaan kuulolle sekä tuottajia että lähiruuan kuluttajia koko Aisaparin alueelta.

Evijärven kunnantalolla pidetään torstaina 29.10. Luontoilta, jonka teemana on Valmosannevalle suunnitteilla oleva luontopolku. Harvinainen kohosuo on mielenkiintoinen käyntikohde aivan kunnan keskustan tuntumassa, ja reitin varrelle osuu myös Jokisuunlahden lintutorni. Luontoiltaan toivotaan mukaan sekä maanomistajia että luonnossa liikkuvia.

Hankkeita ja vinkkejä

Aisaparin rahoitus on kiinnostanut alueen yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita. Hankehakemuksia on vastaanotettu reilussa neljässä kuukaudessa yli sata, joista yritystukihakemuksia on hieman yli 40. Uuden ohjelmakauden myötä on mahdollisuus monenlaiseen kehittämiseen ja uusiin toimenpiteisiin muun muassa maataloustoiminnan monipuolistamiseksi.

Aisapari on lisäksi käynnistänyt Ideatalkoot, jossa nuoret ja yhdistysväki voi antaa vinkkejä nuorten toimintamahdollisuuksien edistämiseksi. Kampanjaan voi osallistua sivulla ideatalkoot.net.

Ideatalkoiden kautta saatuja vinkkejä esitellään kyläviikoilla Vimpelin kunnantalolla perjantaina 30.10. pidettävässä tilaisuudessa. Illan ideointiaiheena on Vimpelin keskustan viihtyisyyden lisääminen ja järjestelyissä on mukana kirkonkylän kyläyhdistys.

Kyläviikkojen koko ohjelma löytyy kotisivulta aisapari.net.

MAINOS
Edellinen artikkeliJPK-07 iski pronssille SKK-Talentissa!
Seuraava artikkeliEvijärven Siwa vahvistuu Veikkauksen palveluilla