25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Hoiskontie 25 kehittämis- ja innovaatiokeskus on monipuolinen toimija

Hoiskontie 25 kehittämis- ja innovaatiokeskus, joka pitää sisällään mm. Jamin aikuiskoulutuksen, maakuntakorkeakoulun ja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n, toimii tiiviissä yhteistyössä ja yhä vahvemmin omana brändinään.

Tämä näkyy mm. siinä, että asioita toteutetaan monin tavoin yhden luukun periaatteella päällekkäisyyksiä karsien. Tämä on myös käyttäjälle helppoa, sillä toimintoihin osallistuvan ei tarvitse hakea tietoa tarjonnasta monesta eri lähteestä tai edes tietää, kuka minkäkin asian järjestää.

MAINOS

– JPYP:n uusilta nettisivuilta löytyy mm. myös muiden Hoiskontie 25:n toimijoiden asiat, kertoo Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun projektipäällikkö Virpi Palomäki.

Samoilta sivuilta löytyy myös linkki vastajulkaistuun, Hoiskontie 25:n kokoamaan Järviseudun seututiedotteeseen. Tiedote on lajissaan toinen, ensimmäinen ilmestyi noin kuukausi sitten.

Jatkossa tiedotteita ei varmaankaan aivan näin taajaan koota, mutta alussa asiaa tuntui olevan paljon.

Tiedotteeseen on koottu kattavasti tietoja seminaareista ja tilaisuuksista sekä Jamin ja Aisaparin ajankohtaisia asioita. Tiedotteesta selviää, että esimerkiksi 20.10. järjestetään maakuntakorkeakoulun ja JPYP:n yhteistyöllä Tuotteistus ja teollinen internet -teemailtapäivä Punaisen Tuvan Viinitilalla, jossa saadaan aiheesta lyhyt ja tiivis tietopaketti.

– Mikäli kiinnostusta aiheen ympärille syntyy, voidaan asiaa sen pohjalta lähteä kehittämään eteenpäin, kertoo JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa.

Iltapäivässä kuullaan liiketoiminnan laajentamisesta tuotekehityksen avulla Develop Train Oy:n asiantuntija Tarja Pienimäen johdolla. Digitalisaation ja teollisen internetin mahdollisuuksista kertoo yliopettaja Hannu Reinilä SeAMK tekniikasta. Innovaatioiden tuotteistus on aiheena asiantuntija Tapani Saarenpäällä ELY-keskuksesta ja tuotekehitystoiminnan yritystuista kertoo Mervi Niemi-Huhdanpää Aisaparista.

Aivan toisenlaista uuden oppimista on mahdollisuus saada Jami aikuiskoulutuksen järjestämästä Kehon kieli – iloa ihmisestä luentotilaisuuksista, jotka pidetään 5.11. kello 13 ja kello 18 Jamilla. Aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki kertoo, että luennot on suunnattu ihan kaikille ja palelevat erityisesti palvelu-, opetus- ja hoitoalalla työskenteleviä.

Luennoitsijana on teatteriohjaaja ja ilmaisukouluttaja Marja-Leena Haapanen, joka taatusti pitää yleisön otteessaan koko tilaisuuden ajan! Haapanen pureutuu vuorovaikutukseen, joka on joukkuepeliä jota kukaan ei voi pelata yksin.

Marras-joulukuulle luvassa on vielä Jami aikuiskoulutuksen ja JPYP:n järjestämä Sähköisen markkinoinnin työkalupakki ja palveluiden tuotteistaminen -koulutus kahden illan mittaisena.

Kyseessä on syvemmälle menevä jatko viime syksyn koulutuksille. Koulutus soveltuu siis jo viime vuonna mukana olleille, mutta myös uusille kiinnostuneille. Kouluttajana on Ville Orrenmaa Myynninmaailmasta.

Tutkijahotelli tarjoaa tilat ja tukiverkon

Hoiskontie 25 kehittämis- ja innovaatiokeskuksen tutkijahotelli on saanut syksyn aikana ensimmäisen tutkijansa. Kiinnostusta toimintaa kohtaan on ollut paljon ja toiminta käynnistyy pikkuhiljaa täydelle teholle.

– Tällä hetkellä työskentelymahdollisuus on järjestettävissä vielä kahdelle tutkijalle nopeallakin aikataululla, kertoo korkeakoulukoordinaattori Marjo Vistiaho maakuntakorkeakoulusta.

Syyskuun alkupuolella tutkijahotellissa työskentelynsä aloitti soinilainen Hanna Ahopelto, joka tekee ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.

Hanna ennakoi työssään alueen teollisuusverkostojen mahdollisuuksia asiakaslähtöiseen liiketoimintaan vuoteen 2025 ulottuvalla aikajänteellä ja tulee kartoittamaan alueen teollisuusalojen tulevaisuusnäkymiä yrityskäynneillä lähikuukausien aikana.

Hanna kertoo aloittaneensa työnsä kotona ja kesän ajan hän oli töissä. Töiden päättyessä hän alkoi miettiä vaihtoehtoja nähtyään lehdessä tietoa tästä mahdollisuudesta. Paikka tutkijahotellista järjestyi muutamassa päivässä.

– Ajattelin tätä etukäteen tilana, johon voin tuoda paperini ja tietokoneeni ja työskennellä ilman häiriötä. Käytännössä tämä sosiaalinen ympäristö, jossa työtä tehdään, on ollut ainakin yhtä tärkeä kuin hyvä työskentelytila.

Hanna kiittääkin kehittämisorganisaation tutkijalle antamaa apua ja asiantuntemusta. Korkeakouluammattilaisilta saa tukea tutkimusprosessin kanssa aina tarvittaessa. – Uskon myös että tutkijahotellissa työskentely lisää verkostoitumismahdollisuuksia aivan eri tavoin, kuin jos työskentelisin kotona.

– Olen saanut todella paljon extraa työhöni työskentelemällä täällä. työ on edennyt hyvin ilman kodin häiriötekijöitä ja kun tutkijahotellisopimus joulukuussa osaltani päättyy, uskon työn olevan jo hyvin pitkällä, vaikkakaan ei vielä aivan palautuskunnossa.

Tutkijahotellin tutkijoiden työ kiinnostaakin aina myös Hoiskontie 25 kehittämis- ja innovaatiokeskuksen väkeä ja tätä kautta sen tuloksia tullaan hyödyntämään myös käytännössä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät