Vapaaehtoistyö on alkanut positiivisissa tunnelmissa Kivitipussa

Mainos[adrotate banner="3"]

– Ensimmäisiä turvapaikanhakijoita vastassa oli myös vapaaehtoisia Kivitipun oman henkilökunnan lisäksi. Saapumisyönä kolme sairaanhoitajaa oli mukana auttamassa ja antamassa apunsa tarvitseville.

– Myös seuraavina päivinä apunamme on ollut hoitohenkilökuntaa vapaaehtoistyössä, olemme heille todella kiitollisia. Vapaaehtoiset ovat itse myös organisoineet vuoroja, niin että olemme todella iloisia kuinka hienosti kaikki on tähän saakka sujunut ja akuutit sairastapaukset ovat saaneet tarvitsemansa huomion, Kivitipun johdon assistentti Elina Järvinen kertoo.

MAINOS

Kivitippuun on saapunut viime päivinä vaate- ja tavaralahjoituksia tasaisena virtana. Kaksi kokoushuonetta on muuttunut vaatehuoneeksi. Kivitipun henkilökunnan lisäksi muutostyössä on ollut mukana vapaaehtoisia.

– Auttavia käsiä on tarvittu, sillä lahjoitustavaraa on saapunut runsaasti, enemmän kuin osasimme aavistaa.

Vaatteiden lajittelu vie aikaa ja vapaaehtoiset ovat omalla panoksellaan auttaneet, että saamme lahjoitetut vaatteet ja tavarat uusille omistajilleen. Auttajia on tullut myös lähikunnista.

– Olemme aidosti yhdessä iloinneet kun esimerkiksi lapset ovat löytäneet tarvittavat ulkovarusteet pihaleikkeihin. Moni vapaaehtoistyössä on juurikin iloinnut siitä, että työn merkityksen näkee heti, Järvinen jatkaa.

Vapaaehtoistyöllä tulee olemaan suuri merkitys, joka näkyy vastaanottokeskuksen arjessa ja turvapaikanhakijoiden elämässä. Tunnusteluja yhteistyölle eri tahojen kanssa on jo aloitettu ja se syventyy entisestään, kunhan loput turvapaikanhakijat ovat saapuneet ja tiedämme millaiselle toiminnalle on tarvetta.

– Perjantaina alkoi jo kuitenkin tulla viestiä, että halua auttaa on. Lauantaina, vastaanottokeskuksen toisena toimintapäivänä, avasimme omat facebook-sivut vapaaehtoistyön organisoimiseksi ja työn kannustamiseksi. Ja mikä mukavinta, sivuja oli mukana suunnittelemassa kaksi vapaaehtoista.

Sivustolla voi jakaa myös omia ideoita ja ilmoittautua mukaan vapaaehtoistyöhön. Sivuston osoite on www.facebook.com/vokkivitippuvapaaehtoistyo.

Kivitippuun voi myös soittaa ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi. – Myös lahjoituksia voi edelleen tuoda, sivustolla ilmoitetaan akuuteista tarpeista ja soittaakin saa, jos facebookin käyttö ei ole tuttua. Haluamme myös välittää kaikille sydämelliset kiitokset.

MAINOS
Edellinen artikkeliTuomo Lönnmark jatkaa Vedossa
Seuraava artikkeliTorstai-lehti korkeimpaan AAA-luottoluokkaan