1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Mammapiirissä koottiin lasten kanssa tärkeä joululahjapaketti

Mammapiiri on kokoontunut Alajärvellä helluntaiseurakunnan järjestämänä useita kymmeniä vuosia. Sen avulla äidit pääsevät verkostoitumaan muiden vanhempien kanssa ja lapset tapaavat säännöllisesti leikkikavereita. Mammapiiriin ovat tervetulleita kaikki äidit lapsineen tai tulevat äidit. Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai jonkun ryhmäläisen kotona.

Kodissa syödään yhteinen lounas ja lapset pyritään huomioimaan jollain mukavalla puuhalla. Kokoontuminen on mukava sosiaalinen tapahtuma, johon ei tarvitse panostaa liikaa, vaan ihmiset päästetään kotiin vaikka lapsi olisikin juuri levittänyt lelunsa keskelle olohuonetta. Armollisuus on ehkä ryhmän toimintaa kuvaavin sana. Jutustelu naisporukalla on ollut naisten mielestä terapoivaa ja vertaistukea antavaa.

MAINOS

-Olen oppinut tuntemaan todella monta ihmistä tämän kautta, kertoo 6-vuotta sitten mammapiirissä ensimmäisen kerran käynyt Heli Saukko ja toivoo, että ihmisillä olisi matala kynnys tulla mukaan porukkaan.

Syksyllä ryhmää aloitti vetämään Elina Matila, jonka oma tyttö on kahden vuoden ikäinen. Torstaina 22.10. muutama ryhmäläisistä lapsineen kokoontui Matilan kotiin Paalijärvelle. Matila oli suunnitellut päivän teemaksi Joulun lapsi-lahjakeräykseen osallistumisen.

Heli ja Eemil Saukko, Jelena, Amanda ja Aaron Herrala sekä Linda ja Elina Matila tutkivat yhdessä karttaa ja pähkäilevät minne ja millä tavoin lahjapaketti mahtaa kulkeutua perille. Lapset uskovat, että lahja tekee jonkun iloiseksi.
Heli ja Eemil Saukko, Jelena, Amanda ja Aaron Herrala sekä Linda ja Elina Matila tutkivat yhdessä karttaa ja pähkäilevät minne ja millä tavoin lahjapaketti mahtaa kulkeutua perille. Lapset uskovat, että lahja tekee jonkun iloiseksi.

Lahjan pakkaamista varten Matila oli noutanut tyhjän joulupaketin Kahvila Toivosta. Jokainen ryhmäläinen toi jotain pientä ostamaansa mukaan pakattavaksi. Aluksi lasten kanssa tutkittiin suurta maailmankarttaa ja Matila näytti kuvaa lapsista, jotka asuvat köyhissä oloissa.

-Me saamme täällä Suomessa paljon syntymäpäivä- tai joululahjoja, mutta maailmalla on paljon lapsia, jotka eivät saa usein mitään lahjoja. Sen takia me lähetämme tämän paketin ulkomaille sellaiselle lapselle, jolla ei ole leluja tai lämmintä vaatetta, Matila selittää lapsille.

joulunlapsi

Lapset ihmettelivät karttaa ja pohtivat kuljetetaanko lahjat perille junalla, lentokoneella vai autolla. Lapset pakkasivat laatikkoon hammasharjan ja –tahnan, vaatteita, karkkipussin, leluautoja ja koulutarvikkeita. Mukaan laskettiin myös valokuva lahjapaketin kokoajista ja hyvän joulun terveiset.

-Olemme päättäneet, että emme pidä ryhmän kesken pikkujouluja lainkaan. Lapset saavat lahjoja muutenkin ja näin voimme säästää tämän pienen rahan johonkin oikeasti tärkeään asiaan, Matila kertoo ja sulkee joululahjalaatikon. Päälle merkitään, että lahja on tarkoitettu pienelle pojalle.

Roosa Linnanmäki

Näin pakkaat oman lahjasi

Kenkälaatikko. Nouda laatikkoaihio keräyspisteestä (Alajärvellä Kahvila Toivosta) tai käytä tyhjää kenkälaatikkoa (koko noin 32 x 18 x 11 cm). Päällystä halutessasi, kansi ja laatikko erikseen. Tee paketti tytölle tai pojalle ja valitse ikäluokka: 2-4, 5-9 tai 10-14.

joulunlapsi3

Täytä laatikko lahjoilla. Valitse ensimmäisenä laadukas lelu, kuten nukke tai leikkiauto, sekä pienempi lelu. Vaatteista mukaan voi pakata esimerkiksi pipon, hanskat ja sukat, sekä ohuen pitkähihaisen paidan. 
Vihko, lyijy- ja värikyniä, teroitin, pyyhekumi ja penaali tulevat pienelle oppilaalle tarpeeseen. Hygieniatuotteet kuten hammasharja (pidettävä ostopakkauksessa), hammastahna, palasaippua ja kampa tai hiusharja ovat tärkeitä. Herkkuhetken suodaksesi mukaan voi laittaa hedelmäkarkkipussin, jossa viimeinen myyntipäivä seuraavan vuoden puolella.

Pakkaa laatikko täyteen. Voit laittaa pakettiin edellä olevan listan lisäksi muita lasta ilahduttavia tavaroita. Voit lisätä myös kuvan itsestäsi ja kirjoittaa lapselle viestin englanniksi.
Älä laita kenkälaatikkoon seuraavia tavaroita: Sotaan, väkivaltaan tai taikuuteen viittaavia vaatteita ja esineitä, käytettyjä vaatteita, ruokatarvikkeita, suklaata, irtokarkkeja, kynttilöitä, lasitavaraa, saksia, pelikortteja tai rahaa.

Vie lahja keräyspisteeseen. Laita laatikon ympärille naru tai kuminauha, älä käytä teippiä. Vie lahja lähimpään keräyspisteeseen erikseen ilmoitettuna aikana tai alueesi keräyskeskukseen marraskuun kolmannella viikolla. Toimipisteet ja aukioloajat www.joulunlapsi.fi/kerayspisteet tai soita (09) 856 74 988.

Voit myös lähettää paketin postissa ympäri vuoden osoitteeseen Patmos Lähetyssäätiö, PL 86, 00381 Helsinki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät