-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

FinnKatsastus palvellut alueen autoilijoita jo viisi vuotta

Taaksepäin katsoessa aika menee nopeasti ja näin on käynyt myös Mika Paajasteelle, jonka perustaman FinnKatsastuksen perustamisesta tulee kuluneeksi jo viisi vuotta.

Aika on kulunut kuin hetkessä ja odotukset ovat täyttyneet. – Osin toiminta on käynnistynyt jopa paremmin kuin osasin ajatella, sillä alueen asukkaat ovat ottaneet meidät todella hyvin vastaan ja palvelumme omakseen, Mika toteaa.

MAINOS

Aseman vakiintumisesta kertoo myös se, että siinä missä toiminta käynnistyi viisi vuotta sitten Mikan ja toisen katsastusmiehen katsastaessa autoja ja yhden henkilön työskennellessä toimistossa, on työntekijämäärä tähän päivään jo tuplaantunut. Nyt katsastusmiehiä on Mikan lisäksi kolme ja toimiostossa työskentelee kaksi henkilöä.

Asiakkaat FinnKatsastukselle tulevat paitsi Alajärveltä, myös lähialueilta Soinista, Lehtimäeltä, Vimpelistä, Kyyjärveltä, Kuortaneelta, Lappajärveltä ja Kauhajärveltä. Palveluihin kuuluvat niin henkilöautojen katsastukset kuin raskas kalustokin, joiden katsastus tehdään Autosähkön tiloissa. Myös kaikki rekisteröinnit hoituvat FinnKatsastuksella.

Laajennus tuo sujuvuutta

Aivan kuten yritys on vuosien varrella tarvinnut uutta työvoimaa, on myös lisätilan tarve tullut eteen. Viisivuotiaan yrityksen hallilaajennus on nyt valmis ja sen myötä on saatu yksi nosturipaikka lisää. Tämä nopeuttaa katsastusten sujumista etenkin ruuhka-aikoina ja tehostaa toimintaa kokonaisuudessaan.

FinnKatsastuksella asiakkaita on ajateltu myös viihtyisän ympäristön luomisella.
FinnKatsastuksella asiakkaita on ajateltu myös viihtyisän ympäristön luomisella.

– Vaikka katsastuksia on suhteellisen tasaisesti ympäri vuoden, niin ruuhkiakin tulee. Niiden nopeaan hoitamiseen ja asiakkaiden odotusaikojen lyhentämiseen uusi nosturipaikka auttaa, Mika kertoo.

Katsastusasemalla tyypillisesti vilkkaita päiviä ovat maanantait, etenkin juhlapyhien jälkeen, samoin perjantait. Yleensä myös aamuisin ja illan viimeisinä tunteina on kiireempää. Vastaavasti syystöiden tai isojen urheilukilpailujen aikana on hiljaista. – Joskus kuitenkin ruuhkia tulee juuri silloin kuin ei osaisi odottaa, Mika kertoo ja sanoo, että jos haluaa päästä katsastusreissusta mahdollisimman nopeasti, kannattaa varata aika etukäteen soittamalla.

Valtaosa asiakkaista tulee ilman ajanvarausta ja nyt kun uusi nosturipaikka on saatu käyttöön, toiminta on entistäkin sujuvampaa.

Autokanta parempaan päin

Kuluneen viiden vuoden aikana Mika Paajaste ei ole huomannut, että alueen autokanta olisi merkittävästi nuorentunut, mutta sen sijaan se on kyllä parantunut. – Ihan ne huonoimmat autot ovat jääneet ajosta pois.

Vaikka autot ovat entistä parempikuntoisia, ei katsastusmies silti ala etsiä niistä olemattomia vikoja ja hylkäämään käypiä menopelejä. – Autot katsastetaan aina ohjeistuksen mukaan eikä meidän tarvitse keksiä autoihin vikoja, jos niitä ei ole, Mika nauraa. – Katsastusasemat ovat kuitenkin tarkassa seurannassa ja jos jossakin alkaa tulla poikkeuksellisia hyväksymis- ja hylkäämislukuja, syy on selvitettävä.

Tyypillisimmät syyt autojen hylkäämiseen ovat aina olleet ja ovat edelleen jarrut, ohjauslaitteet tai etuakseliston ongelmat. Katsastusmiehille tulee myös hyvin tutuiksi eri automerkkien tyyppiviat.

Juhlaa huomenna perjantaina

FinnKatsastuksen 5 -vuotissynttäreitä ja laajennetun hallin avajaisia vietetään huomenna perjantaina 30.10. kello 9-17 täytekakkukahveista nauttien ja osallistuen mukaviin kilpailuihin!

Tarjolla on mm. Eko-Aims ammuntaa ja päivän paras tulos oikeuttaa katsastuslahjakorttiin! Arvaamalla taas voi voittaa älypuhelimen, arvattavana on karkkipurkki jonka karamellien määrää pääsee arvaamaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät