-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Peukaloisen ryhmiksen sulkemista ei esitetä – Uusikylän koulu kiinni?

Alajärven kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan sivistyslautakunnan talousarvion 2016 tasapainottamisesitykset ja vie ne edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Tasapainotusehdotukset sisältävät mm. Uusikylän koulun ja peukaloisen ryhmäperhepäiväkodin lakkauttamisen 1.8.2016 alkaen.

MAINOS

Uusikylän koulun lakkauttaminen ja oppilaiden siirto Hoiskon kouluun 1.8.2016 alkaen asian osalta Kaarina Paalijärvi esitti, että Uusikylän koulun lakkauttamisesta ei tehdä ratkaisua nyt, vaan tilannetta tarkastellaan uudelleen vuoden 2017 talousarvion valmistelun yhteydessä.

Paalijärven esitys kuitenkin raukesi kannattamattomana.

Kaupunginhallitus ei sen sijaan hyväksynyt esitystä jonka mukaan Paalijärven ryhmäperhepäiväkoti Peukaloinen yhdistettäisiin Koulumäen päiväkotiin 1.8.2016 alkaen. Kaarina Paalijärvi toimitti asiakirjoihin liitettäväksi Peukaloisen ryhmisten entisten ja nykyisten hoitolasten vanhempien vetoomuksen Peukaloisen säilyttämisen puolesta.

Sari Palmu esitti Kaarina Paalijärven, Aino Kanervikkoaho-Katajan ja Tapio Höykinpuron kannattamana, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Peukaloinen jää toimimaan nykyisellään.

Suoritetussa äänestyksessä vain kaksi kaupunginhallituksen jäsentä (Rintamäki ja Tallbacka) oli sulkemisen kannalla, kun taas yhdeksän jäsentä oli Palmun esityksen kannalla (Leppäkangas, Kujala, Höykinpuro, Kanervikkoaho-Kataja, Matokangas, Paalijärvi Kaarina, Paalijärvi Tiina, Palmu ja Yliaho).

Näin ollen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Peukaloinen jää toimimaan nykyisellään. Kaupunginjohtaja ilmoitti jättävänsä päätökseen eriävän mielipiteensä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät