Viestintävirastosta tunnustetaan ongelmat TV -lähetysten näkyvyydessä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kansanedustaja Reijo Hongisto on selvitellyt Viestintävirastolta TV -lähetysten ongelmia mm. Lehtimäen alueella.

Viestintävirastosta on Hongistolle ilmoitettu, että sen jälkeen, kun asia tuli uudelleen vireille tänä syksynä, tilannetta on analysoitu viraston käytössä olevia suunnittelutyökaluja käyttäen, jotta tarkempikuva saadaan muodostettua. Kyseisellä alueella on ongelmia varsin monella suunnalla.

MAINOS

Seuraavaksi tehdään tarkastusmittauksia paikan päällä sen selvittämiseksi, miten ongelmat voidaan korjata.

Osoitekohtaisista tiedoista on ollut asian selvittelyn kannalta suuri apu, koska mittauksia voidaan nyt paremmin kohdentaa. Tarkasteltava alue on kuitenkin huomattavan laaja, halkaisijaltaan noin 60 kilometriä, joten selvitykset tulevat viemään aikaa. Halkaisijaltaan enintään 20 kilometrin alue on normaalisti katettavissa yhdellä uudella täytelähettimellä.

Verkko-operaattori Digitaa on asianosaisena kuultava kirjallisesti, ja Digitaa kehotetaan tässä yhteydessä toimittamaan myös mittaustuloksia TV-lähetysverkon peiton tilanteesta.

Viestintävirasto tulee omalla mittauskalustollaan tekemään Helsingistä käsin kohdennettuja tarkastusmittauksia ongelma-alueella vielä tämän vuoden puolella.

Digitan kannalta aikataulu mittausten tekemiselle on lähikuukausina haasteellinen: Digitan oma mittauskalusto on pääosin kiinni 700 MHz:n taajuusalueen taajuusmuutoksissa, jotka Digitan on valtioneuvoston päätöksen nojalla velvollinen toteuttamaan uuteen lähetysteknologiaan (DVB-T2) siirtymiseksi. Tämä joudutaan huomioimaan Digitalle asetettavissa määräajoissa.

MAINOS
Edellinen artikkeliPeukaloisen ryhmiksen sulkemista ei esitetä – Uusikylän koulu kiinni?
Seuraava artikkeliAlajärven ja Vimpelin lukioista luodaan siltaa Japaniin