Painija Petra Ollin menestys kiinnostaa

Mainos[adrotate banner="3"]
94-syntynyt painijanuori herättää kiinnostusta maailmalla. Kuva: Suomen Painiliitto.
94-syntynyt painijanuori herättää kiinnostusta maailmalla. Kuva: Suomen Painiliitto.

Huipputason kansainvälinen naispainileiri Kuortaneen Urheiluopistolla – Petra Ollin menestys kiinnostaa

MM-hopeaa syyskuussa Las Vegasissa voittaneen Petra Ollin nopea nousu maailman terävimmälle huipulle on huomioitu monissa naispainin huippumaissa. Marraskuussa Kuortaneelle kokoontuvat useat naispainin huiput leireilemään opiston huippuolosuhteissa.

MAINOS

Suomen Painiliiton naispainista vastaavan valmentajan Ahto Raskan osaaminen ja erinomaiset kontaktit moniin Itä-Euroopan maihin ovat jo monta vuotta hyödyntäneet Petra Ollia, sillä kaksikko on pystynyt osallistumaan esim. Venäjän ja Japanin maajoukkueleireille. Suomalaisten kannalta raskaisiin leireihin liittyvä matkustelu vaihteeksi helpottuu, sillä Venäjän naispainimaajoukkue saapuu Kuortaneelle vajaan kahden viikon leirille.

Kuortaneelle saapuvan Venäjän maajoukkueen kirkkaimpana tähtenä on Lontoon olympiavoittaja Natalia Vorobeva. Vorobeva voitti kultaa myös Las Vegasin MM-kisoissa. Venäjän joukkueessa on mukana myös mm. sarjassa 48 kg olympialaisiin Las Vegasista paikan lunastanut Valentina Islamova sekä kymmenkunta muuta painijaa.

Ahto Raskan valmennustiimissä kolme MM-mitalistia

Mukana on myös jo viimeisen vuoden ajan tiiviisti Kuortaneella asunut ja Raskan sekä Ollin kanssa ulkomaan leirejä kiertänyt Viron ykköspainija Epp Mäe. Mäe voitti pronssia syyskuun MM-kisoissa ja lunasti Ollin tavoin paikan Rion 2016 Olympialaisiin. Rioon matkustaa myös niin ikään Raskan valmennustiimiin vahvasti kuuluva Latvian ykköspainija Anastasija Grigorjeva. Grigorjeva sijoittui Las Vegasin MM-molskilla viidenneksi ja aiemmilta vuosilta hänen palkintokaapistaan löytyy mm. MM-pronssi sekä kaksi EM-kultaa.

– Tämä on ehdottomasti kovin naispainileiri, joka Suomessa on koskaan järjestetty, toteaa Raska. Leiri on tietysti tärkeä Petralle, mutta myös muille Suomen naispainijoille, jotka pääsevät läheltä näkemään kansainvälisten leirien vauhdin ja kovuuden, jatkaa Raska.

– Mukava, ettei kerrankin tarvitse matkustaa kauas, kommentoi puolestaan Petra Olli. Kuortaneella on tarjota loistavat olosuhteet ja rauhallinen ympäristö, jossa voi keskittyä vain olennaiseen, Olli jatkaa.

Kansainvälinen naisten maajoukkueleiri pidetään Kuortaneella 13. – 25.11. Kuortaneelle saapuvat Raskan valmennuksessa olevan kolmikon sekä venäläisten lisäksi painijoita Ranskasta, Ruotsista, Norjasta, USA:sta, Virosta ja Latviasta.

Suomen Painiliiton tiedote

MAINOS
Edellinen artikkeliVanhoja valokuvia tauluiksi Sääksjärven Nuorisoseuralla
Seuraava artikkeliUudistettu naisten Raamis – Puun alla aloittaa