-3.5 C
Alajärvi
keskiviikko 22.3.2023
spot_img
spot_img

Vimpeli selvittää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämistä

Vimpelin kunnanhallitus käsittelee tulevana maanantaina Vimpelin kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämistä 1.1.2017 lukien.

Tällä hetkellä palvelut järjestetään Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella, johon kuuluvat Alajärven
kaupunki, Soinin kunta ja Vimpelin kunta. Soinin kunta on päättänyt erota yhteistoiminta-alueesta ja siirtyä 1.1.2017 Kuusiokuntien eli Alavuden ja Ähtärin kaupunkien ja Kuortaneen kunnan muodostamaan terveyskuntayhtymään.

Vimpelin kunnanvaltuusto on 16.11. päättänyt irtisanoa perusturvan sopimuksen päättymään 31.12.2016.

Alustavia neuvotteluja mahdollisesta uuteen yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä on käyty sekä Kuusiokuntien terveyskuntayhtymän suuntaan, että kuntayhtymä Kaksineuvoiseen, jonka muodostavat Kauhavan kaupunki yhdessä Evijärven ja Lappajärven kuntien kanssa.

Molemmilla neuvottelutahoilla on PARAS- lainsäädännön mukainen väestöpohja. Alajärven kaupungin kanssa yhteistoimintaa jatketaan edelleen ainakin vuoden 2016 loppuun saakka nyt irtisanottujen sopimusten perusteella.

Keskeisenä neuvottelujen painopisteenä on Vimpelin kunnan asukkaiden perusturvan palvelujen turvaaminen lähipalveluina ja palvelujen tuottaminen laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Vimpelin kunta on tällä hetkellä erityisessä kuntajakoselvityksessä ja selvitysalueeksi on määritelty Alajärven kaupunki ja Vimpelin kunta. Valtioneuvosto tekee 30.6. mennessä Vimpelin kunnan osalta päätöksen joko kuntaliitoksesta Alajärven kaupungin kanssa tai valtioneuvosto voi käyttää harkintaansa ja Vimpelin kunta jatkaa edelleen itsenäisenä kuntana ilman päätöstä kuntaliitoksesta.

Mahdolliset sopimukset perusturvan yhteistoiminta-alueen muutoksesta Vimpelin kunta voi tehdä sitovasti vasta valtioneuvoston päätöksenteon jälkeen.

Maanantain kunnanhallitus valtuuttanee johtavien luottamushenkilöiden ja neuvotteluihin erikseen nimettyjen henkilöiden sekä kunnanjohtajan jatkamaan edelleen neuvotteluja Vimpelin kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä 1.1.2017 alkaen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät