MAINOS

Lappajärveläisyritys Susannan olohuone sai Oriflamen palkinnon

Ei arvannut lappajärveläinen Susanna Takala, millaisen suosion hänen yrityksensä ensimmäisenä toimintavuonnaan saisi. Takalan haaveena oli perustaa kosmetiikka- ja kauneudenhoitotuotteita myyvä erikoisliike, joka palvelisi asiakkaita kodikkaassa tilassa keskeisellä asiointipaikalla.

Tavoitteena oli luoda olohuonemainen pysähtymispaikka, jossa kiireiseen elämäntyyliin tottuneet asiakkaat voisivat hetkeksi istahtaa alas hengähtämään.
Tuoleja olisi liikkeen sisällä ja ulkona, ovessa ei olisi helinäkelloja, kaiuttimista ei soisi taustamusiikki eivätkä imelät tarjouspuheet kaikuisi.

MAINOS

Liikkeeseen saisi poiketa pelkästään juttelemaankin, tavaraa ei tyrkytettäisi, mutta asiantuntevaa palveluakin tarjottaisiin, siinä Takalan liikeidea lyhyesti.
Ja idea on toiminut. Se on toiminut niin hyvin, että jopa Oriflame-tuotteiden myyjien valtakunnallisessa vertailussa on tullut menestystä.

Kuusi erilaista aurinkopuuteria

Susannan Olohuone sijaitsee Lappajärven Osuuspankin talossa Maneesintiellä. Liikkeessä on täysi Oriflamen tuotevalikoima kattaen tuoksut, ihonhoidon, meikin, hiustenhoidon, vartalonhoidon ja miestentuotteet.

Ostetuimpia ovat käsi- ja jalkavoiteet, suihkugeelit, deodorantit, shampoot ja tuoksut. Paljon asiakkaita käy Lappajärven lisäksi Kauhavalta ja Evijärveltä sekä Vimpelistä, joka on Takalan vanha kotikunta.

Takala on yksi ruotsalaisen kosmetiikkayhtiön kolmesta miljoonasta edustajasta. Yhtiö on Euroopan suurin kosmetiikan suoramyyntiyritys. Sillä on toimintaa yli 60 maassa ympäri maailmaa. Susanna Takala myöntää, että yrittämisen aloittamista helpotti Oriflamen valmiina oleva konsepti suoramyyjille.

Takala lupaa neuvoa kärsivällisesti myös niitä miesasiakkaita, jotka haluavat yllättää naisensa kosmeettisella joululahjalla. Harva mies osaa valita juuri oikeaa lahjaa esimerkiksi aurinkopuuterien joukosta, joita Oriflamella on kuusi erilaista.

– Aurinkopuuterien käyttö on oma taiteenlajinsa, jonka tuloksena taitava meikkaajaa voi loihtia säteilevän olemuksen ja taitamaton jotain ihan muuta, Takala naurahtaa. Lahjoille hän lupaa täyden palautusoikeuden, toki hän suosittelee myös lahjakortteja.

Vastapainoa opettajan työlle

Varsinaiselta ammatiltaan Susanna Takala on uskonnonopettaja Evijärven ja Lappajärven lukiossa. Osa-aikaisesta yrittämisestä hän sanoo nauttineensa.

– Opettajan työ on nykyisin niin vaativaa, että vapaa-ajalla on tehtävä jotain täysin toisenlaista, Takala kertoo. Hän on kokenut yrittäjän työn voimaannuttavana vastapainona työlleen.

Täysin odottamattoman yllätyspalkinnon Takala sai Oriflamelta, joka palkitsi hänet viime vuoden toiseksi parhaana myyjänä Suomessa. Viikonlopun mittainen palkintomatka vei hänet Puolaan, missä kulttuuririentojen ohella tutustuttiin Oriflamen tehtaaseen.

Moderni tehdas lisäsi Takalan luottamusta siihen, että tuotanto on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tasolla. Tehtaan pitkäaikaiset työntekijät vaikuttivat työoloihinsa tyytyväisiltä. Takalalle on myös tärkeää, että yhtiö ei ole koskaan testannut tuotteitaan eläinkokeilla.

Susannan Olohuone sai viime viikolla ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän. Yrittäjän apuna kuuden viikon ajan jouluun asti työskentelee opiskelija Janika Vesanen.

Vesanen tekee samalla asiakaspalvelun näyttötyötä Alajärven kauppaoppilaitokseen. Seuraavan viikon tehtäviin kuuluu edustavan jouluikkunan rakentelu kauniine joulukuusineen.

T. Tyynelä

MAINOS
Exit mobile version