Lappajärven kirjaston espanjalainen ilta fantastico!

Mainos[adrotate banner="3"]

Maistiaisia tapasten muodossa, kauniita kitarasävelmiä, runoja ja kerrontaa espanjan kielestä ja kulttuurista, mikä voisi olla sen virkistävämpää kosteana marraskuun iltana Lappajärvellä?

Kunnankirjastossa järjestetty espanjalaisilta onnistui hetkeksi tuomaan Espanjan aurinkoisuuden kaamoksen keskelle.

MAINOS

Tullessaan kirjaston näyttelytilaan kävijä kohtasi ensimmäisenä upean espanjalaisen maistiaispöydän. Tarjolla oli sienitäytteisiä pasteijoita, minicroissantteja sekä Serranon kinkkupatonkeja tapanedan kera.

Jälkiruoaksi tarjottiin omenatorttua, juomaksi alkoholitonta sangriaa. Kun kävijä istuutui nautiskelemaan ja kuuli eksoottista musiikkia sekä vierasta kieltä, niin hän saattoi mielessään kuvitella itsensä vaikkapa espanjalaiseen katukahvilaan tai rantaravintolaan.

Onnistunut tapahtuma yhteistyöllä

Espanjalaisillan ideoinut Lappajärven kirjastonjohtaja Päivi Pippola kiittelee kaikkia tapahtuman järjestäjiä. Ruoat oli valmistettu Järviseudun ammatti-instituutin Lappajärven toimipisteessä.

Jamin hotelli- ravintola- ja catering-alan kolmannen vuoden opiskelijat Polina, Ilia ja Artem vastasivat hillitystä tarjoilusta tyylikkäissä asuissa. Viisi vuotta Härmänmaan musiikkiopistossa kitaransoittoa opiskellut Juho Tenhunen ja veljensä Jaakko lisäsivät kiitettävästi tunnelmaa soitollaan.

Järvilakeuden kansalaisopiston espanjan kielen opettaja, meksikolaisjuurinen Melba de la Cruz Aguilar, oli valmistellut tietopaketin espanjan kielestä ja kulttuurista.

Kansalaisopiston keskustelukurssin opiskelijat Elisa Ylipelkola, Ulla Koivunen ja Tuija Kontiainen lukivat mielenkiintoisia tietoja esimerkiksi Espanjan joulunviettotavoista. Esillä oli myös espanjalaista kirjallisuutta ja muuta aineistoa, kuten pukuja.

Kolmasluokkalainen Donato Rauhaniemi lausui espanjaksi Manuel Carrascon runon nimeltä ”Romance del nino que todo lo queria ser”. Se kertoo pojasta, joka halusi kokeilla elämistä erilaisissa muodoissa kalana, lintuna ja koirana, mutta ne kaikki tuntuivat vaikeilta ja lopulta oli jo myöhäistä kokeiluihin pojan kasvettua mieheksi.

Satutuokio luvassa 16.12

Kirjastonjohtaja Päivi Pippolan mukaan espanjalaisillan onnistuminen kannustaa kokeilemaan vastaavien tapahtumien järjestämistä jatkossakin, esimerkiksi jonakin syysiltana. Kustannuksiin saatiin rahoitus Kulttuurikaveri -hankkeesta, joka kuuluu laajempaan Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -projektiin.

– Kirjasto haluaa tuoda kulttuurin lähemmäs ihmistä organisoimalla erilaisia kulttuuritilaisuuksia, Pippola kertoo. Oman kunnan kirjastoon on lappajärveläisten helpompi tulla kuin ajaa kauempana järjestettäviin tapahtumiin. Nytkin espanjalaisillassa oli mukana useita lapsiperheitä, joiden ohjelmaan maksimissaan tunnin kestänyt alkuillan tilaisuus sopi oikein hyvin.

Kirjasto koetaan matalan kynnyksen paikkana, jonne on helppo tulla asioimaan ujostelematta, miksei siis myös kulttuuritapahtumiin.

Kirjaston sijaitseminen koulumatkan varrella ja erilaiset lastentapahtumat opettavat käymään kirjastossa pienestä pitäen. Seuraavaksi lapsille on luvassa Elsan ja Topin satutuokio keskiviikkona 16.12.

T. Tyynelä

MAINOS
Edellinen artikkeliKeliakiaa sairastavien ruokavaliokorvaus poistuu
Seuraava artikkeliVimpelissä toivotaan Savonjoen rantapuuston siistimistä