TerapiaMessi tuo toimintaterapian palvelut Alajärven keskustaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä avaa perjantaina ovensa uusi toimintaterapia -palveluja tarjoava yritys TerapiaMessi Oy. Oma yritys on Essi Kivikankaan ja Maiju Korkea-ahon toiveiden täyttymys, sillä näillä nuorilla ja asiastaan innostuneilla naisilla on pitkä yhteinen työhistoria ja kokemus, että heillä työt natsaavat hyvin yhteen, he ajattelevat asioista samoin ja tavoitteet ovat samanlaiset.

– Haluamme tehdä työtä hyvin ja asiakasta kunnioittaen, Essi ja Maiju kertovat ja toteavat yhteistyön asiakkaan kanssa olevan heillä avainasemassa.

MAINOS

Sekä Essi että Maiju ovat lähtöisin Alajärveltä ja he ovat kumpainenkin opiskelleet Jyväskylässä ammattikorkeakoulussa toimintaterapeuteiksi. Maiju valmistui vuonna 2009 ja Essi 2012. Toisiinsa he tutustuivat työn merkeissä jo Essin opiskeluaikoina, kun Essi tuli Maijun työpaikalle harjoittelemaan vuonna 2011.

Naiset ovat sittemmin tehneet työtä samassa työpaikassa ja oppineet tuntemaan toisensa ja toisen työskentelytavat. Essille haave omasta yrityksestä on aina ollut selvä, koska hänen isänsä ja tätinsäkin ovat yrittäjiä. Maijulle ajatus yrittäjyydestä on kasvanut hiljalleen, onhan toimintaterapeuteilla yrittäjyys varsin luonteva vaihtoehto silloin, jos työnantajana ei ole sairaala tai mikään kunnallinen toimija.

Yhteisen yrityksen pystyyn laittamisen Essi ja Maiju kokevat hyvänä siksi, koska näin yrittäminen ei ole niin yksinäistä ja samalla on mukana toisen ammattilaisen tuki.

Yksilö- ja ryhmäterapiaa

TerapiaMessin palveluihin kuuluu toimintaterapia kaikenikäisille lapsista nuoriin ja aikuisin. Muotoina ovat niin yksilö- kuin ryhmäterapiatkin ja lisäksi palveluissa on kodin esteettömyyden arvioinnit.

Toimintaterapiaa tarvitsee ihminen, jolla on haasteita toimintakyvyssään ja arjessa selviämisessä. Haasteiden taustalla voi olla sekä fyysisiä että psyykkisiä syitä ja usein myös sosiaalisen vuorovaikutuksen tilanteet muodostuvat haasteiksi, joita toimintaterapiassa voidaan oppia voittamaan.

Monesti hoitoon hakeutumisen taustalla on neurologisia ongelmia, ja lapsia ohjataan toimintaterapiaan jo usein ennen diagnoosia. Haasteet voivat olla pieniä, yhteen asiaan liittyviä, tai suuria ja kaiken kattavia.

Toimintaterapiassa valtaosan asiakaskunnasta muodostavat lapset ja yhä enenevässä määrin myös kouluikäiset ja nuoret. Sektori jolla työskennellään on kuitenkin varsin laaja. Asiakassuhteiden mitta voi olla 10-15 tapaamista jos haasteet ovat pieniä, mutta joskus jopa vuosien kestoisia.

Toimintaterapian menetelminä käytetään mm. motorisia harjoituksia, joilla vaikutetaan aistien säätelyyn liittyviin asioihin. Jossakin tapauksissa pelataan lautapelejä, tehdään kynätehtäviä tai askarrellaan, opitaan keskittymään ja parannetaan hienomotoriikkaa. Ryhmäterapiassa lapset oppivat sosiaalisia taitoja ja tarkkaavaisuutta.

Aikuisten kanssa saatetaan toimintaterapiassa opetella ihan arkisia taitoja, kuten ruoan laittoa, siivoamista ja pyykinpesua. Käytössä ovat myös monet luovat menetelmät.

Toimintaterapia onkin nimensä mukaisesti toimintaa, eikä puhumista. Toki terapian ohessa puhutaankin, joskus hyvinkin syvällisiä, mutta pääpaino on toiminnassa.
Toimintaterapiaan tullaan lääkärin lähetteellä. Terapiaa voivat maksaa kunnat, vakuutusyhtiöt, kansaneläkelaitos tai asiakas itse.

TerapiaMessi tekee yhteistyötä oululaisen Terapiapaja Oy:n kanssa. Näin ollen Kelan asiakkaat pääsevät toimintaterapiaan TerapiaMessiin hakemalla terapian toteuttajaksi oululaisen Terapiapaja Oy:n, jonka kanssa TerapiaMessi Oy:llä on alihankintasopimus.

Asiakaskuntaa yritykseen tulee muutoin lähinnä Järvi-Pohjanmaan alueelta, Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta sekä Kuusiokunnista.

TerapiaMessi palvelee pääsääntöisesti arkisin kello 8-16 tai sopimuksen mukaan. Tietoja löytyy yrityksen kotisivuilta terapiamessi.com.

Avoimet ovet perjantaina

TerapiaMessin Kauppakadulla sijaitsevissa uusissa toimitiloissa vietetään avointen ovien päivää tulevana perjantaina 4.12. kello 10-19 välisenä aikana.

Tarjolla on täytekakkukahvit ja mahdollisuus tutustua yrityksen tiloihin ja siihen, mitä TerapiaMessissä tehdään. Maiju ja Essi toivottavatkin tervetulleiksi vierailulle kaikki, joita toimintaterapia kiinnostaa ja myös kaikki heidät, jotka eivät vielä tiedä, mitä toimintaterapia on!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHongisto Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön varapuheenjohtajaksi
Seuraava artikkeliJoulunaika toivotettiin tervetulleeksi Lehtimäellä koko kylän voimin!