0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Jouluinen liikuntailta laittaa kroppaan vipinää ja antaa mielelle virkeyttä!

Hautakylän jouluinen liikuntailta kutsuu ensi viikon torstai-iltana 10.12. liikkeelle kaikki kynnelle kykenevät niin läheltä kuin kaukaakin!

Tarjolla on hikeä pintaan nostattavaa liikuntaa erityisesti aikuiseen makuun, mutta mukaan voi lähteä halutessaan myös koko perheen voimin.

MAINOS

Otsa kurtussa ei kuitenkaan ole tarkoitus liikkua, vaan hyvällä fiiliksellä yhdessä jouluisissa tunnelmissa!

Tapahtumaa Hautakyläsalille ja sen ympäristöön puuhaavat JärviPohjanmaan vapaa-aikapalvelut, Tmi Tiina Väliaho ja Hautakylän kyläyhdistys.

Liikunnanohjaaja Janne Kujala kertoo, että usein toivotaan tapahtumia ja toimintaa myös kylille, mistä toiveesta tämä tapahtuma on saanut alkunsa. – Kun olin yhteydessä Tiinaan ja kyläyhdistykseen, niin kiinnostusta löytyi heti. Innokkaiden ihmisten lisäksi täällä on loistava liikuntasali tällaisen tapahtuman järjestämiseen, Janne kertoo.

Kyläyhdistyksen Aila Rinne sanoo, että idea Hautakylällä otettiin innolla vastaan, onhan kylällä pitkät perinteet erilaisista liikuntatapahtumista ja yhteisiä kävelylenkkejäkin jopa parinkymmenen osanottajan voimin on tehty keväisin ja syksyisin aina toisinaan, ilman muuta ohjelmaa.

Nyt tarjolla on monipuolinen ja vaihteleva ilta liikunnan ja joulumielen parissa. Kello 17.30 alkaen jokaisella omasta fysiikastaan kiinnostuneella on mahdollisuus teettää kehonkoostumusmittaus Tiinan Inbody -mittarilla 15 euron hintaan.

Mittaukseen tulevien kannattaa jättää se raskas ruokailu väliin pari tuntia ennen testausta, jotta lukemat ovat mahdollisimman oikeat.

– Inbody -kehonkoostumusmittaus sopii kaikille yli 18 -vuotiaille, joilla ei ole sydämen tahdistinta tai ei ole raskaana, Tiina kertoo. – Testauksesta näkyy kehon lihas- ja rasvajakaumat ja se antaa hyvää pohjatietoa siitä, missä juuri sillä hetkellä mennään.

– Kehonkoostumusmittaus voikin toimia mainiona motivaation antajana liikuntaharrastuksen jatkamiseen tai aloittamiseen. Kun testin teettää uudelleen vaikkapa puolen vuoden jälkeen niin näkee, mitä liikunnalla ja ravitsemuksella on saatu aikaan.

Testaus on helppo toimenpide, sillä riisua ei tarvitse muuta kuin kengät ja sukat. Testi on nopeasti ohi ja sen aikana ei tarvitse vielä hikoilla! Tulokset saa henkilökohtaisesti itselleen.

Kun lähtötilanne on selvillä, onkin hyvä startata porukalla kello 18 kävelylenkille. Lenkki kestää puolisen tuntia ja sen lomassa Janne vetää hieman lihaskuntoliikkeitä. Mukaan lenkille kannattaa ottaa taskulamppu tai vaikkapa otsalamppu, sillä illat ovat pimeitä!

Ulkona reippailun jälkeen siirrytään sisälle ja sisäkamppeita vaihtaessa Tiina tarjoilee maistiaisia Herbalifen uudesta CR7 urheilujuomasta.

Kello 18.45 liikuntasalissa alkaa lihaskuntojumppa ja venyttelyt ja illan päätteeksi arvotaan kaikkien osanottajien kesken palkintoja! Ainakin sisäjumppaan osallistujien toivotaan varustautuvan tonttulakein, sillä tonttulakki toimii myös mainiona hikinauhana!

Tonttulakin käyttö on sikälikin suotavaa, että jos liikkujat ovat kilttejä ja liikkuvat ahkerasti, niin itse Joulupukkikin on luvannut tulla paikalle!

Osallistumismaksua tapahtumassa ei peritä, mutta kolikoita kannattaa varata mukaan kyläyhdistyksen puffettia ajatellen. Sieltä voi ostaa mm. glögiä, kahvia, mehua tai leipää.

Mikäli tapahtumaillan sää on aivan mahdoton, painottuu ohjelma enemmän sisäliikunnan puoleen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät