Saltex ja Unisport yhdistyvät pohjoismaiseksi markkinajohtajaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Tekonurmipintoihin erikoistunut, alajärveläinen Saltex Oy ja pinnoiteasennuksia sekä liikuntapaikkojen kehittämispalveluja tarjoava ruotsalainen Unisport Scandinavia AB yhdistyvät.

Perustettavasta uudesta yhtiöstä tulee pohjoismainen markkinajohtaja eri urheilumuotojen ulko- ja sisäolosuhteiden kehittämisessä.

MAINOS

Yhtiöiden perustajat, johto ja nykyiset omistajat jatkavat yhtiön osakkaina, ja osakkaaksi tulee myös Suomen Teollisuussijoitus Oy. Yhtiön pääomistaja on yritysjärjestelyn käynnistänyt pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners.

Saltex Oy on vuonna 1991 perustettu perheyritys. Yhtiön omistaa Salmenaution perhe ja sen päätuotteita ovat tekonurmet urheilu- ja viheraluekäyttöön, yleisurheilukenttien pinnoitteet, leikkikenttien turva-alustat ja sisustusmatot.

Unisport Scandinavia AB on puolestaan erikoistunut erilaisten urheilu- ja liikuntapaikkojen pinnoitteiden ja varusteiden asennuksiin vuodesta 1993. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti ja työllistää tällä hetkellä 70 henkilöä. Unisportin pääomistaja on vuodesta 2008 ollut pääomasijoittaja Priveq Investment, joka myy nyt osakkuutensa.

Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa kannattavien keskisuurten yritysten yritysjärjestelyihin. Vaaka Partners hallinnoi yhteensä noin 250 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja, joihin ovat sijoittaneet eurooppalaiset institutionaaliset sijoittajat.

Esimerkkejä Vaaka Partnersin nykyisistä sijoituksista ovat mm. energianhallinnan johtava toimija Enegia, digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita ja teollisuuden kunnossapidon palveluja tarjoava Sataservice.

Uusi yhtiö pyrkii vahvaan kasvuun

Unisport-Saltexista tulee pohjoismainen markkinajohtaja, joka haluaa kasvaa ensin Pohjoismaissa ja myöhemmin mahdollisesti muilla markkinoilla.

Entistä vahvempi markkina-asema mahdollistaa markkinoiden vahvimmat urheilu- ja liikuntapalvelut. Markkinajohtajana yhtiö pystyy entistä paremmin vastaamaa asiakkaiden tarpeisiin.

Yhtiö pyrkii vahvaan kasvuun aluksi kaikissa Pohjoismaissa. Yritysjärjestely mahdollistaa kasvu- ja laajentumismahdollisuudet molemmille yhtiöille.

– Saltex vahvistaa Suomessa valmistettavien tekonurmien myyntiä Pohjoismaissa ja Unisport saa vahvaa omaa tuotantoa palveluosaamisen tueksi, sanoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen.

Aiemmin Karelia Upofloorin ja Honkarakenteen toimitusjohtajana Kilpeläisestä tulee uuden yhtiön osakas. Asiakkaita palvelevat vahvat paikalliset myyntiorganisaatiot Pohjoismaissa. Yhtiö pystyy tarjoamaan asiakkaille paikallisten olosuhteiden tuntemusta sekä entistä vahvempaa tuotekehitysosaamista.

Yhtiö tarjoaa entistä monipuolisempia ”avaimet käteen” -toimituksia sekä parempia huoltopalveluja jo toimitetuille tekonurmikentille ja sisäliikuntapaikoille.

– Vahva markkina-asema mahdollistaa markkinoiden parhaat palvelut, kyvyn kehittää uusia konsepteja ja kattavan tuotevalikoiman asiakkaille.

– Olemme innoissamme uusista mahdollisuuksista. Markkinajohtajana pystymme entistä paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Tulemme edelleen panostamaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan Alajärvellä, sanoo Timo Salmenautio, Saltex Oy.

Yritysjärjestelyllä luodaan vahva pohja palveluiden kehittämiselle ja asiakastarpeisiin vastaamiselle Pohjoismaissa. Asiakkaita palvelevat paikalliset myyntiorganisaatiot Pohjoismaissa, ja heille tarjotaan entistä vahvempaa paikallisten olosuhteiden tuntemusta ja tuotekehitysosaamista, kommentoi Joachim Gabrielsson, Unisport Scandinavia AB.

Yritysjärjestelyn käynnisti suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners, joka sijoittaa kannattavien keskisuurten yritysten yritysjärjestelyihin. Sen hallinnoimien pääomarahastojen suurimpia sijoittajaryhmiä ovat eurooppalaiset institutionaaliset sijoittajat.

Vaaka Partnersilla on vahvaa näyttöä ostamiensa yritysten kasvattamisesta. Yhdessä Vaaka Partnersin kanssa esimerkiksi lemmikkitarvikeliikeketju Musti & Mirri ja kiinteistöautomaation mittalaitteiden markkinajohtaja Pordual kasvoivat kansainvälisesti Pohjoismaiden markkinajohtajiksi.

Vaaka Partnersin asiantuntijat osallistuvat aktiivisesti ostamiensa yritysten kehittämiseen.

MAINOS
Edellinen artikkeliJouluinen liikuntailta laittaa kroppaan vipinää ja antaa mielelle virkeyttä!
Seuraava artikkeliArvonlisäverottoman toiminnan raja nousee 8500 eurosta 10000 euroon