Arvonlisäverottoman toiminnan raja nousee 8500 eurosta 10000 euroon

Mainos[adrotate banner="3"]

Arvonlisäverotuksessa sovellettavan vähäisen liiketoiminnan euromääräiset rajat nousevat vuodenvaihteessa. Arvonlisäverottoman toiminnan raja nousee 8500 eurosta 10000 euroon ja veronhuojennukseen oikeuttavan liikevaihdon yläraja 22500 eurosta 30000 euroon.

Yrittäjä tai yritys joutuu ensi vuoden alusta maksamaan arvonlisäveroa, jos tilikauden liikevaihto ylittää 10000 euroa. Jos liikevaihto jää 10000 euron ja 30000 euron välille, arvonlisäveroon voi saada huojennusta. Uusia rajoja sovelletaan 1.1.2016 tai sen jälkeen alkaviin tilikausiin.

MAINOS

Kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa annettuun lakiin tehdään vastaava korotus eli vuodenvaihteen jälkeen kaikkien yritysten, joiden liikevaihto ylittää 10000 euroa, on tarjottava käteiskaupassa asiakkaille kuitti.

Arvonlisävero on kulutusvero, jonka myyjä lisää tavaran tai palvelun myyntihintaan. Myyjä perii veron ostajalta myynnin yhteydessä ja tilittää sen valtiolle.

Arvonlisäverovelvollisia ovat kaikki, jotka harjoittavat liiketoiminnan muodossa tavaroiden tai palveluiden myyntiä, vuokrausta tai niihin rinnastettavaa toimintaa. Alarajan nostamisella ja huojennuksen ylärajan korottamisella pyritään helpottamaan yrittäjäksi ryhtymistä ja edistämään työllisyyttä. Lailla pyritään myös ehkäisemään harmaata taloutta.

MAINOS
Edellinen artikkeliSaltex ja Unisport yhdistyvät pohjoismaiseksi markkinajohtajaksi
Seuraava artikkeliTänään ostetaan vain suomalaista