Elina Försti – Ajankuvia -näyttely avautuu Saarijärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Elina Försti – Ajankuvia -näyttely nähdään Saarijärven museolla 10.12.–21.2.

Näyttely Ajankuvia esittelee taiteilijan teoksia vuosilta 2008–2015. Pääosa teoksista on öljyvärimaalauksia, joissa taiteilijan kohteena on hänen lähiympäristönsä järviseutulainen maisema rakennuksineen.

MAINOS

Lisäksi nähdään dokumentaatio kesällä 2013 Eero Nelimarkan kesähuvilan puutarhaan toteutetusta tekstiiligraffititeoksesta ja sekatekniikkateoksia.

Taidemaalari Elina Försti on syntynyt Evijärvellä 1971 ja nykyisin hän asuu sekä työskentelee Alajärven Luoma-aholla. Försti valmistui taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2000.

Taidemaalari Elina Försti on syntynyt Evijärvellä 1971 ja nykyisin hän asuu sekä työskentelee Alajärven Luoma-aholla.
Taidemaalari Elina Försti on syntynyt Evijärvellä 1971 ja nykyisin hän asuu sekä työskentelee Alajärven Luoma-aholla.

– Vapaassa taidekoulussa perehdyin syvällisesti värioppiin ja sain työkalut maalaamiseen. Maalaamisen mahdollisuudet avautuivat minulle kaikessa runsaudessaan kuitenkin vasta aloitettuani itsenäisen työskentelyn, Försti kertoo.

– Vaikka koulussa opetus painottui väriin ja abstraktiin ilmaisuun minä tarvitsin aina muodon lähtökohdaksi. Onneksi myös opettajani ymmärsivät minua ja sain kehittää rauhassa omaa ilmaisuani.

– Olen vahvasti paikkasidonnainen taiteilija ja minulle taide syntyy siitä ympäristöstä missä asun ja elän. Monet maalaamani ladot on hävitetty jo aikaa sitten. Maalauksissani ne ovat saaneet toisen elämän.

– Maalaukseni ovat jossakin mielessä myös dokumentteja jostakin mitä on joskus ollut. Joku sanoi kerran minun tallentavan paikallista kulttuurihistoriaa rakennuksista, joita ei ole koskaan koettu erityisen kiinnostaviksi, mutta ne kuuluvat osana heinänteon historiaan.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa panostetaan tarkkaan taloudenpitoon
Seuraava artikkeliKyyjärvellä yrittäjät ja luottamushenkilöt kohtaavat huomenna puurolautasen äärellä