21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Raili Junttilalle Syöpäyhdistyksen kultainen ansiomerkki

Alajärven Syöpäosaston pitkäaikainen sihteeri ja johtokunnan jäsen Raili Junttila on saanut vastaanottaa Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Markku Suorannalta hänelle myönnetyn Syöpäyhdistyksen kultaisen ansiomerkin.

Alajärven syöpäosasto muisti johtokunnasta poisjääviä, pitkäaikaisia toimijoita Maunu Karästä, Vieno Jokiahoa ja Raili Junttilaa.
Alajärven syöpäosasto muisti johtokunnasta poisjääviä, pitkäaikaisia toimijoita Maunu Karästä, Vieno Jokiahoa ja Raili Junttilaa.

Junttila on toiminut johtokunnassa ja osaston sihteerinä peräti 21 vuoden ajan ja on nyt jäänyt pois tehtävästä.

MAINOS

Junttilaa muisti kukkasin myös Alajärven Syöpäosasto. Samalla palkittiin kymmenisen vuotta johtokunnassa mukana olleita ja nyt nämä tehtävät jättäneitä Vieno Jokiahoa ja Maunu Kerästä. Osaston muistamiset luovutti puheenjohtaja Lauri Isoniemi ja sihteeri Anneli Murto-Hietamäki.

Puheenvuorossaan Markku Suoranta totesi, että ilman nyt palkittujen kaltaisia, toimivia ihmisiä ei hommasta tulisi mitään.

– Autamme ja tuemme toisiamme, virkistäydymme yhdessä ja yritämme olla niin, että maailma olisi helpompi paikka elää – syövästä huolimatta.

Suoranta kertoi, että ensi vuonna 60 vuotta täyttävälle Pohjanmaan Syöpäyhdistykselle kuuluu hyvää. Jäsenmäärä on varsin vakiintunut, talous on kohtuullisessa kunnossa ja toiminnassa pyritään kokoajan aktiivisesti lähemmäs ihmistä; potilaita ja omaisia.

– Syövän ilmaantuvuus valitettavasti lisääntyy yhä. Moni kuitenkin selviää syövästä ja osa elää sen kanssa. Työmme ei siis ole loppumassa.

Juhlahetken loppupuolella vertaistukihenkilön mietteitä kuultiin Jouko Etulan kertomana. Juhlan juontajana toimi sihteeri Anneli Murto-Hietamäki.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät