0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Työkyvyttömyyseläkkeen ansioraja pienenee vuonna 2016 muutaman euron

Jos työskentelet työkyvyttömyyseläkkeellä tai kuntoutustuen aikana, huomaa, että ansioraja pienenee 2,73 euroa kuussa vuonna 2016. Jos palkka on ensi vuonna enintään 743,84 euroa kuussa, eläkkeen maksamista ei tarvitse keskeyttää.

Työkyvyttömyyseläkkeellä ja kuntoutustuen aikana on mahdollista työskennellä hiukan, ilman että Kelan eläkkeen maksaminen keskeytetään. Vuonna 2015 ansioraja on ollut 746,57 euroa kuukaudessa, mutta vuonna 2016 raja on 743,84 euroa kuussa. Työkyvyttömyyseläkkeellä saa tienata siis 2,73 euroa vähemmän kuukaudessa kuin tänä vuonna.

MAINOS

Jos olet työkyvyttömyyseläkkeellä ja työskentelet hiukan, huolehdi, että palkkasi tai työtulosi ei ylitä ansiorajaa. Voit myös jättää eläkkeesi lepäämään, toisin sanoen pyydät keskeyttämään eläkkeen maksamisen.

Eläkkeen voi jättää lepäämään kolmeksi kuukaudeksi ja enintään kahdeksi vuodeksi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta jättää eläkettä lepäämään, sovi ajoissa työnantajasi kanssa, että palkkasi on enintään 743,84 euroa kuussa. Yrittäjillä otetaan huomioon vahvistettu YEL-työtulo.

Ansiorajan pienenemisen taustalla ovat pienentyneet elinkustannukset. Kansaneläkeindeksiin sidotut etuudet pienenevät vuoden 2016 alussa 0,4 prosenttia ja siksi myös työkyvyttömyyseläkkeen ja kuntoutustuen ansioraja pienenee.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät