-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Remontoidulla Hoiskon koululla on nyt helpompi hengittää!

Hoiskon koululla Alajärvellä on väki jälleen koolla yhden katon alla, kun kesäkuun alussa alkanut ns. kivikoulun remontti on saatu valmiiksi.

Koulun remontti alkoi 1.6. ja se käsitti koulun vanhimman osan, 50 -luvun puolivälissä valmistuneen kivikoulun. Remontti tehtiin kaupungin omana työnä ja se budjetti oli 550000 euroa.

MAINOS
Joulu- ja remontinvalmistujaisjuhlan kenraalinharjoituksissa alkoi oppilailla olla jännitys jo korkealla!
Joulu- ja remontinvalmistujaisjuhlan kenraalinharjoituksissa alkoi oppilailla olla jännitys jo korkealla!

– Syksystä marraskuulle neljä luokkaa siirtyi koulutyöhön Hongan toimistolle, kertoo Hoiskon koulun rehtori Antti Joensuu. – Kaikkiaan meillä on seitsemän ryhmää ja Tupaluokka. Oppilaita on 112, opettajia kahdeksan ja henkilökuntaa kaikkiaan 12 henkilöä.

Hoiskon koulu on rakennettu kolmessa osassa. Seitsenluokkaisen Kivikoulun jälkeen on valmistunut vuonna 1999 laajennusosa ja 2009 keittiö-liikuntasali.

Koulun remontti lähti liikkeelle suoritetun kuntokartoituksen ja Aluehallintoviraston lausunnon jälkeen. Tuolloin todettiin, että vanhassa osassa on puutteellinen ilmanvaihto ja liian korkeat hiilidioksidiarvot, jotka aiheuttavat väsymystä ja päänsärkyä etenkin isoissa ryhmissä.

– Remontin myötä meillä on nyt koneellinen ilmanvaihto koko koulussa. Lisäksi vanhaan osaan tehtiin pintaremontti, uusittiin ikkunat ja kiintokalusteet. Lisäksi pääsisäänkäynnille rakennettiin pieni lämmin kuisti.

Remontin yhteydessä pääsisäänkäynnille rakennettiin lämmin kuisti.
Remontin yhteydessä pääsisäänkäynnille rakennettiin lämmin kuisti.

Hoiskon koulun kaikki tilat ovatkin nyt uusia tai uusittuja. ne ovat toimivia, nykyaikaisia ja tilaa on riittävästi. – Liikuntahalli, ruokala, opetustilat – kaikissa on riittävästi tilaa, emme kärsi täällä ahtaudesta, kertoo Joensuu.

Koululla valmistetaan ruoka oppilaille itse viisi vuotta sitten uusitussa keittiössä, jossa on myös muutaman päivän ikäinen uusi uuni!

Kiitosta Hongalle ja oppilaille

Antti Joensuu sanoo, että Hoiskon koulun remontointi onnistui joustavammin kuin vastaavat remontit usein onnistuvat, sillä väistötilat saatiin läheltä Hongalta ja siellä tilat olivat avarat ja hyvät, ihan koulun lähellä. – Honka hoiti myös kaiken yhteistyön todella mukavasti, joten siellä oli hyvä pitää koulua, Joensuu kiittää.

Kuudennen luokan oppilaat esittivät hienon valo-varjoevankeliumin koulun joulu- ja remontinvalmistujaisjuhlassa.
Kuudennen luokan oppilaat esittivät hienon valo-varjoevankeliumin koulun joulu- ja remontinvalmistujaisjuhlassa.

Kiitosta rehtorilta saavat myös oppilaat. Opettajille ja muulle henkilökunnalle muutot ovat aina iso ylimääräinen työrutistus, mutta Hoiskossa oppilaat ovat olleet todella aktiivisesti apuna tavaroiden kuljettamisessa ensin Hongalle ja sitten takaisin remontoidulle koululle. Oppilaista onkin ollut iso apu asioiden hyvässä sujumisessa.

Niin opettajat kuin oppilaatkin ovat nyt tyytyväisiä kunnostettuun kouluunsa. Koulun yhdistetyssä joulu- ja remontinvalmistujaisjuhlassa oppilaat kertoivat ajatuksiaan remontista mm. tällaisin sanoin:

”Koululla on remontoitu ilmastointi, ja näin luokassakin on helpompi hengittää. Eteisessä on uudet kaapit, jotta käytävät pysyisivät siisteinä ja tavaroille olisi säilytystilaa enemmän. Keskusradio on opettajien uusin, mutta paras leikkikalu. Näin tieto välittyy helposti jokaiselle.”

”Kun kuulimme keväällä remontista, ajatus tuntui mukavalta ja jännältä. Mutta ennen pitkää kyllästyttiin edestakaiseen ramppaamiseen Hongalta koululle, koska ruoka-, liikunta- ja muita tunteja pidettiin tavallisesti koululla.”

”Keväällä huhti- ja toukokuussa pakkasimme tavaroita pahvilaatikkoihin, jotka myöhemmin vietiin kaukalossa oleviin kontteihin. Pulpetit, tuolit ja muut kalusteet kannettiin väliaikaisesti liikuntasaliin. Liikuntasali tulikin lähes täyteen kaikesta tavaran paljoudesta. Siellä ei voitu pitää liikuntatunteja, joka olikin kurjaa.”

”Koulussa on remontoitu niin sanotusti vanhapuoli. Seinät ovat saaneet uudet maalipinnat ja lattiat uudet matot. Oppilaat viihtyvät hyvin uudessa koulussa ja olotilat on selvästi viihtyisämmät.”

”Välitunnit ovat olleet remontin valmistuessa entistä hurjemmat ja vilkkaammat, kun väkeä on tullut enemmän ja kaikki saavat leikkiä ja pelata yhdessä.”

”Kiitos hyvästä koulusta!”

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät