25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Letec-Motors laajentaa Lehtimäeltä Seinäjoelle

Lehtimäellä toimiva Letec-Motors avaa toisen toimipisteensä Seinäjoelle Rengastie kuuteen 9. tammikuuta. Avajaispäivänä tarjolla on kahvit ja palveluiden esittelyä.
Yrittäjä Marko Vainionpää kertoo, että uuden toimipisteen avaaminen ei tarkoita minkään palvelun vähenemistä Lehtimäellä, vaan pääpaikkaan satsataan edelleen yhtä vahvasti kuin tähänkin saakka.

– Meidän moottoripyörä- ja kelkkapuolen asiakkaistamme noin yksi kolmannes tulee Seinäjoen alueelta ja moni jää varmasti tulematta sijaintimme takia. Seinäjoen toimipaikassa pyrimme nyt palvelemaan heitä, Vainionpää kertoo.

MAINOS

– Lehtimäellä voimme tämän jälkeen panostaa joustavammin muilta suunnilta tuleviin asiakkaisiin. Asiakaskunta on kasvanut merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana mm. Keski-Suomen suunnasta.

Laajeneminen taloudellisesti tiukkoina aikoina toteutetaan järkevästi ja pienesti, mutta ajatuksena on että jos tällaisena aikana yritys menestyy, se menestyy sitten varmasti aikojen parantuessa. Seinäjoen toimipisteessä tulee enimmäkseen työskentelemään Marko itse, tai Lehtimäen toimintapisteestä tuttu Kimmo Ojanperä. Lehtimäellä työskentelyä jatkaa Timo Vierunketo.

– Lisäksi meillä on haku päällä uuden miehen palkkaamiseksi Lehtimäelle ja hyviä tarjokkaita on tullutkin, Vainionpää kertoo.

Letec-Motors korjaa ja huoltaa kaiken merkkiset ja -malliset moottoripyörät, moottorikelkat, mönkijät, veneet, mopoautot ja muut pienkoneet. Palveluihin kuuluu myös iskunvaimentimien huolto ja säätö.

Lehtimäen pisteessä voidaan suorittaa myös tehon mittaukset ja säädöt moottoripyörille ja mönkijöille. Kuljetukset Lehtimäki-Seinäjoki välillä hoidetaan veloituksetta. Moottorikelkkavuokraukset ja kesällä jettivuokraukset voi tehdä Lehtimäen lisäksi myös Rengastiellä.

Erikoisosaaminen valttina

Letec-Motors on perustettu vuonna 2003 omakotitalon autotalliin, kun Marko Vainionpää alkoi sivutyönään tehdä moottorikelkkojen ja crossipyörien iskunvaimentimien huoltoja ja muutostöitä.

Pian tehtäväkenttä laajeni muihinkin huoltoihin ja korjauksiin ja ensimmäisen työntekijän Marko otti jo vuonna 2005, vaikka jatkoi itse päätyössään vieraan palveluksessa aina vuoteen 2010 saakka.

Asiakkaita Vainionpäällä on riittänyt tasaisesti kasvaen ja myös yrityksen toimitiloja on laajennettu hallirakentamisin pariin otteeseen. Asiakkaita tulee laajalta alueelta ja valttina onkin erikoisosaaminen, hyvä maine ja täyden palvelun periaate. – Meiltä saa kaikki palvelut saman katon alta. Huollamme, korjaamme ja säilytämme, Vainionpää sanoo.

Työllistävimpiä aloja ovat edelleen kesäisin moottoripyörät ja talvisin moottorikelkat – ja tasaisesti kautta vuoden mönkijät. Auto- ja venepuoli ovat nousussa. Oman lisänsä tuovat erilaiset pienkonehuollot- ja korjaukset, ruohonleikkurit, moottorisahat ja trimmerit. Tarjolla on moottoripyörien ja veneiden talvisäilytystiloja.

– Odotamme lumista talvea, mutta tosiasia on, että he jotka harrastavat moottorikelkkailua, menevät sinne mistä lunta löytyy, ellei sitä kotona ole, Marko nauraa ja sanoo, että kelkka-asiakkaita on tänä talvena ollut itse asiassa jo enemmän, kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Ja mikäli lunta ei tule, niin mönkijöitä käytetään sitäkin enemmän niin työ- kuin harrasteajoonkin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät