24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan monialainen työllistymistä edistävä verkosto (TYP) on valmis!

Etelä-Pohjanmaan monialainen TYP-verkosto on valmis. Verkoston tavoitteena on työttömien asiakkaiden työllistymisen tukeminen tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia kuntien sosiaali- ja terveyspalveluita, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja ja Kelan kuntoutuspalveluja.

Verkostossa työskentelee Etelä-Pohjanmaan alueella henkilöstöä kaikkiaan 17:sta eri organisaatiosta. Verkostossa yhdistyy yli 30 asiantuntijan osaaminen sosiaalityöstä, terveydenhuollosta, TE-toimistosta sekä Kelasta.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston tekemän kartoituksen mukaan alueella on noin 1720 monialaista palvelua tarvitsevaa asiakasta. TYP-asiakkaita ovat yli 25-vuotiaat yhdenjaksoisesti 12 kuukautta työttömänä olleet, alle 25-vuotiaat yhdenjaksoisesti 6 kuukautta työttömänä olleet sekä vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneet asiakkaat.

TYP-lain mukaan asiakasohjaus Etelä-Pohjanmaan TYP:iin käynnistyy vuoden 2016 alussa, jolloin asiakas, kunta, TE-toimisto ja Kela yhdessä arvioivat asiakkaan palvelutarpeen sekä suunnittelevat ja toteuttavat monialaiseen työllistymissuunnitelmaan kirjatut palvelut.

Käytännön asiakastyö käynnistyy vaiheittain Etelä-Pohjanmaan kunnissa. Työskentely jatkuu Seinäjoella ja käynnistyy vuoden 2016 alussa Lapualla, Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kunnissa sekä Suupohjan liikelaitos kuntayhtymän alueella. Myöhemmin keväällä monialainen työskentely käynnistyy kaikissa muissakin Etelä-Pohjanmaan kunnissa.

TYP-lain toimeenpanoa toiminnan organisoinnin, asiakasmäärän ja -profiilien sekä asiakasprosessien osalta seuraa ja arvioi valtakunnallinen ohjausryhmä. Lisäksi jokaisella TYP-verkostolla on alueellinen johtoryhmä.

Etelä-Pohjanmaan TYP:n johtoryhmässä jäseninä ovat: Seinäjoen kaupungin sosiaalityön tulosaluejohtaja Päivi Saukko (puheenjohtaja), Tanja Penninkangas (Järvi-Pohjanmaa), Maria-Liisa Nurmi (Alavus, Kuortane, Ähtäri), Eija Ala-Toppari-Peltola (Kuntayhtymä Kaksineuvoinen) , Tytti Luoto (Ilmajoki, Lapua), Eija Hautamäki (JIK), Esko Kiviniitty (Suupohjan LLKY), Annika Tuovinen (TE-toimisto), Liisa Ojala (Kela) sekä TYP-johtaja Päivi Krook.

Etelä-Pohjanmaan TYP:n kiinteä yhteinen palvelupiste sijaitsee Seinäjoella os. Valtionkatu 1 C, 60100 Seinäjoki. Muualle Etelä-Pohjanmaalle rakentuu noin 11 osa-aikaista palvelupistettä, joissa TYP-toiminta toteutuu. Maakunnalliset palvelupisteet ovat pääasiassa kuntien tiloissa.

Lähtökohtana verkostossa on se, että kaikki monialaisen yhteispalvelun palvelut ovat saatavissa kaikissa TYP-palvelupisteissä. Osa palveluista toteutuu asiakkaan prosessin vaiheiden ja tarpeiden mukaan osa-aikaisiin palvelupisteisiin videoneuvottelujen kautta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät