JPK-05-03:lla onnistunut syyskausi

Mainos[adrotate banner="3"]

JPK-05-03 -joukkueen syksy on ollut kiireinen. Uuden ikäluokan eli -03:n mukaantulo harjoitusrinkiin toi mukanaan myös uuden sarjatason.

Harjoitusringin pelaajat ovat osallistuneet kolmen ikäluokan sarjoihin Keskimaalla eli E2 (-05)-, E1 (-04)- ja D2 (-03) -sarjoihin. E2-peleissä on lisäksi ollut mukana pelaajia -06- ja -07-joukkueista. Sarjapelejä syksyn aikana kolmella joukkueella on ollut kaikkiaan 34.

MAINOS

Erityisesti nuorimmille pelaajille eli 05-syntyneille on pelikokemusta kertynyt paljon, sillä osa on pelannut otteluja kaikilla sarjatasoilla. Nyt puoliväliin ehtinyt kiekkokausi sujui kaikilta joukkueilta hienosti. JPK sijoittui toiseksi sekä E2- että E1-sarjassa ja oli D2-sarjan neljäs nuorella joukkueella.

Kevätkausi starttaa loppiaisaattona. Syyskauden hyvän menestyksen ansiosta JPK pelaa kevätkaudella E1- ja D2-sarjoissa ns. tasolohkoa, joka on kovempitasoinen. – Onnistuimme syyskaudella sarjavalinnoissa, jokaiselle pelaajalle löytyi omantasoisia pelejä ja se kehitti pelaajiamme laajemmalla rintamalla kuin aikaisemmin, valmentaja Marko Kantanen kertoo.

– Sarjavalinnat takasivat myös sen, että pelit olivat tasaisia ja voittoja tuli, joten homma pysyi iloisena. Syksyllä sarjapelejä oli niin paljon, että osallistuimme vain muutamiin turnauksiin.

– Keväällä tarkoitus on taas haastaa ikäluokan kärkeä myös turnauksissa ja tavoitteena on muutenkin pitää toiminta korkealla tasolla, lupaa Marko Hautala.
Joukkuetta valmentavat Kantasen ja Hautalan lisäksi Marko Vesala, Toni Hannila ja Janne Turja. Joukkueenjohtajana toimii Ari Niemenaho ja huoltajana Seppo Hautala.

Tulevaisuus näyttää, mihin asti tästä ryhmästä noustaan. JPK-05-03.
Tulevaisuus näyttää, mihin asti tästä ryhmästä noustaan. JPK-05-03.

Järviseudulta maailmalle

JPK-05-03 sai kauden viimeisiin treeneihin vieraaksi JPK:sta ja lähiseuroista maailmalle lähteneitä kiekkomiehiä, jotka pelaavat tällä hetkellä B-SM-sarjaa eli ovat iältään 15-16-vuotiaita.

Pojat kilpailivat All Stars-kisojen merkeissä ja pelasivat lopuksi pienempiä pelimiehiä vastaan. Mukana olivat JPK:n kasvatit Eetu Mäkelä (Ilves), Santeri Kari (Sport) ja Otto Latvala (HPK) sekä kyyjärveläinen Tomi Mäntynen (JYP) ja Soinin pojat Jesse Laasala (JYP) ja Jonne Nappari (Ilves).

Pojat kertoilivat jääkiekkoilijan arjesta, johon opiskelun lisäksi kuuluu 6-7 treenit viikossa ja pari peliä päälle. – Kovasti töitä pitää tehdä, mutta kyllä kiekkoilun ja opiskelun yhteensovittaminen onnistuu, vakuutti Eetu Mäkelä ja muut olivat samoilla linjoilla.

Muita lajeja pojilla ei sentään enää ole mukana, kaikki keskittyvät nyt täysillä jääkiekkoon. Kun pikkupojilta kysytään, mikä jääkiekossa on parasta, vastaus on yleensä aina maalinteko ja pelit. Näin tuntui olevan myös näillä vähän isommilla pojilla. Jääkiekon ilo löytyy edelleen maalinteosta, peleistä ja omasta kehittymisestä.

– Raskainta on aamujäät, tuumi Otto Latvala. Pikkujunnuille pojilla oli monenlaisia ohjeita, joista yksi nousi ylitse muiden: Pitäkää hauskaa lätkän parissa ja muistakaa levätä. Jonne Nappari vinkkasi luistelun tärkeydestä ja että hyvällä asenteella ja kovalla treenaamisella pärjää.

Kovia treenejä on luvassa varmasti myös tällä kuusikolla, sillä kaikkien tavoitteet ovat korkealla. SM-liigan ovia kolkuttelee tulevina vuosina varmasti useampi. Tomi Mäntynen on yhden tavoitteen jo saavuttanut, sillä hän sai pukea joulukuun lopussa Leijona-paidan päälle U16-maajoukkueessa.

Maajoukkue pelasi Kanadassa viisi ottelua kanadalaisia aluejoukkueita vastaan. Illan tärkein oppi JPK:n junnuille lienee se, että myös pienestä seurasta voi ponnistaa korkealle, kunhan vain motivaatio on kohdallaan.

Yhtenä tähtiin kurkottamisen mahdollistajana ovat sponsorit, joita JPK-05-03 haluaa lämpimästi kiittää.

Tällä kaudella joukkuetta ovat tukeneet: Neste Alajärvi, Kotipizza, Alajärven Autokoulu, Kesport Alajärvi, Peltisepänliike Arto Turja, Lähitapiola, Alajärven Apteekki, Finnkatsastus, Finnlamelli, Vimpelin Voima, Kantakaivu, Kh-Koneet, Jita, Norelcom, Kymppiosat, Kopar, Saltex, Alajärven Rengashuolto, Markku Ylitalo, Alumech ja Tuomas Friman.

 

MAINOS
Edellinen artikkeliUusi verokortti tulossa – vanha voimassa tammikuun loppuun
Seuraava artikkeliAloita alkuvuoden liikunta turvallisesti