1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Takkatulen lämpöä Onnentuvan avajaispäivänä Lappajärven Nykälässä

Yrittäjä Piia Rajala avasi Onnentupa-liikkeensä perjantaina Lappajärvellä. Liike sijaitsee Onnintupana tunnetussa vanhassa hirsirakennuksessa Kivitipun läheisyydessä.

Alakerrassa toimii kahvila, elintarvikekioski sekä vuokrakirpputori. Yläkerran Rajala on varannut erilaisille hyvinvointipalveluille kestopigmentoinnista jäsenkorjaukseen ja eteiseen on tulossa kunnan turisti-info.

MAINOS

Kittiläläislähtöinen Rajala muutti Lappajärven Karvalaan seitsemän vuotta sitten. Hänen KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut-yrityksensä on nyt kolmevuotias. Rajala kouluttautui Maaningalla hyvinvointivalmentajaksi (3Dream-valmentaja), joka auttaa asiakasta erilaisissa ongelmissa.

– Mielen hyvinvointivalmentaja toimii kuin personal trainer, mutta ei kropalle, vaan ihmisen mielelle, Rajala kuvailee. Eri alojen ammattilaiset palvelevat Hyvinvointivintissä eri päivinä liikkeen kotisivujen kalenterin mukaisesti.

Shoppaileminen universaali tarve

Avajaispäivän aamuna kahvipöydässä istuu iloisesti rupatteleva naiskolmikko. Sointu Ketola, Helena Luoma ja Tuulikki Niemi ovat tyytyväisiä liikkeen avaamisesta. He ihmettelevät, miksei kukaan ole aiemmin perustanut paikalle vastaavaa yritystä.

– Täällähän voisi järjestää vaikka syntymäpäivät, Tuulikki Niemi keksii ja muut ovat samaa mieltä. Tiina Kujalan Kokkituvan leivonnaiset maistuvat höyryävän kahvin kera.

Kamarissa vuokrakirpputorilla kysyntää on erityisesti vaatteille ja lasten peleille. Piia Rajala mainostaa, että tammikuussa viikkopaikka on tarjouksessa. Hän sanoo jo saaneensa myönteistä palautetta kirppiksestä Kivitipun asukkailta, jotka paikallisten ihmisten tavoin tykkäävät penkoa alennushyllyiltä ostettavaa.
– Shoppaileminen on universaali tarve, yrittäjä hymyilee.

Kaksi Kivitipun asukasta tulee asioimaan liikkeeseen. Rajala kertoo heille, että tupakkaa saadaan tukusta myyntiin vasta ensi viikolla.

– Olipas fiksuja nuoria miehiä, kun tervehtivät mummojakin, kehuskelee Sointu Ketola kaksikon poistuttua. Ulkona 20 asteen pakkasessa Lappajärven jääpeite vahvistuu kumeita kurahduksia muistuttavia ääniä päästellen. Sisällä takkatulen lämmössä Onnentuvan avajaispäivä jatkui yhä suotuisissa merkeissä.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät