1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Yhdessä hiihtäen -päivä Alajärvellä

Helmikuun 6. päivänä vietetään valtakunnallista Yhdessä hiihtäen -päivää yli sadan maksuttoman tapahtuman voimin eri puolilla Suomea.

– Haluamme kannustaa ihmiset ulos nauttimaan talvisesta luonnosta, yhdessäolosta ja hiihdon hyvää tekevistä vaikutuksista, tapahtumapäivän koordinaattori Elina Silkelä Suomen Ladusta kertoo.

MAINOS

Hiihto on monipuolista kestävyysliikuntaa, joka kehittää jalkojen ja käsien suuria lihasryhmiä, keskivartaloa ja selkää.

– Hiihto on hyväksi niin keholle kuin mielelle, Silkelä muistuttaa.

Yli 100 Suomen Ladun jäsenyhdistystä osallistuu Yhdessä hiihtäen -päivään omalla paikallistapahtumalla. Osa yhdistyksistä jalkautuu hiihtolatujen varsille ja osa järjestää hiihtoretken. Mukana on myös muumiperheen hiihtotapahtumia, joissa perheen pienimmätkin pääsevät kokeilemaan hiihtoa muumien rastiradalla.

– Tapahtumia on ympäri Suomea. Ne ovat mahtava tilaisuus ulkoilla paikallisen ulkoiluyhdistyksen seurassa ja tutustua sen toimintaan. Erilaisten tapahtumien joukosta kaikki voivat löytää omansa, Silkelä jatkaa.

Etelä-Pohjanmaalla Suomen Ladun jäsenyhdistykset Alajärvellä, Alavudella, Kuortaneella, Seinäjoella, Töysässä ja Ähtärissä jalkautuvat ladun varteen esittelemään toimintaansa ja tarjoamaan ladunvarsihuoltoa hiihtäjille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät