Alajärven akuuttiosastolle annettiin tarpeellinen lahjoitus

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven syöpäosasto lahjoitti Alajärven akuuttiosastolle 5900 euron suuruisen summan. Kyseinen summa käytettiin kahden uuden laitteen hankkimiseksi akuuttiosastolle. Laitteet hyödyttävät etenkin syöpäpotilaita.

Akuuttiosastolla laitteita esittelivät Järvi-Pohjanmaan terveyspalvelujohtaja Ioannis Stogiannidis ja akuuttiosaston palveluvastaava Birgitta Luoma-aho.

MAINOS

Osasto sai uuden residuaali-mittarin, joka on rakon tilavuuden ja jäännösvirtsan mittaamiseen tarkoitettu ultraäänilaite. Laitetta voidaan käyttää esimerkiksi syöpäseulonnassa.

– Laitteella voidaan tutkia potilasta ilman kiusallista katetrointia. Samalla pienenee syöpäpotilaille vaarallinen tulehdusriski, sanoo Stogiannidis. Hän kertoo laitteen olevan niin helppokäyttöinen, että kaikki osaston hoitajat ja lääkärit osaavat käyttää sitä. Laitetta käytetään myös päivystyksessä.

Stogiannidis toteaa myös että mahdollisuus tutkia potilaita paremmin paikallisella terveysasemalla vähentää huonokuntoisten potilaiden ajomatkoja Seinäjoelle.

Lisäksi akuuttiosasto sai uuden potilasmonitorin. Laitteella seurataan muun muassa potilaan verenpainetta, sydänfilmiä, happisaturaatiota ja hengitystiheyttä.

– Seurantalaite on todella tärkeä, kun kyse syöpäpotilaista. He ovat usein voipuneita ja monisairaita, ja tarvitsevat usein tiheämpää tarkkailua, kertoo Stogiannidis.

Sekä Stogiannidis ja Luoma-aho olivat sitä mieltä että lahjoitus ja sillä hankitut laitteet tulivat todelliseen tarpeeseen. Luoma-aho kertookin laitteiden olevan tiuhassa käytössä, potilasmonitoria käytetään jopa päivittäin.

Alajärven syöpäosaston rahastonhoitajana toimiva Jorma Etula kertoo, että laitteisiin lahjoitetut varat oli syöpäosasto itsekin saanut lahjoituksena Rauni Joensuulta. Etula lisää, että syöpäosastolla tulossa lähiaikoina valtakunnallinen keräys, johon hän toivoisi yleisöltä myönteistä suhtautumista.

Joona Rannisto

MAINOS
Edellinen artikkeliKirkkoherran vaali ratkeaa Alajärvellä tänään sunnuntaina
Seuraava artikkeliAri Auranen Alajärven kirkkoherraksi