-6.9 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ari Auranen Alajärven kirkkoherraksi

Lappajärven kirkkoherra ja lääninrovasti Ari Auranen Alajärveltä on valittu Alajärven uudeksi kirkkoherraksi.

Auranen sai vaaleissa 1348 ääntä ja Petri Harju 127 ääntä.

MAINOS

Ennakkoääniä vaaleissa annettiin yhteensä 694 ääntä. Yhteenlaskettu äänien määrä ennakkoäänet ja vaalipäivän äänet oli 1477, hylättyjä oli kaksi ääntä. Äänestysprosentti oli 21,9 prosenttia.

Alajärven uusi kirkkoherra Ari Auranen on 49-vuotias ja koulutukseltaan filosofian ja teologian tohtori. Lisäksi hän on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon, jonka keskeisenä osana olivat johtamisopinnot.

Kutsumustehtävässään pappina Auranen on toiminut runsaat 24 vuotta. Hän asuu Alajärven Pynttärissä, jonne myös Aurasen vaimon sukujuuret ulottuvat. Perheen lapset ovat jo aikuistuneet ja lähteneet opiskelemaan.

Auranen kokee Alajärven seurakunnan kotiseurakunnakseen, jossa hän on saanut palvella vuosien ajan pappina. Hän on kertonut pitävänsä Alajärven seurakunnan vahvuuksina monipuolista ja osaavaa työyhteisöä ja luottamushenkilöitä sekä toimivia kiinteistöjä sekä sen vahvaa hengellistä olemusta.

Seurakuntalaisten aktiivisuus ja innokkuus osallistua toimintaan sekä rukouksen toteuttaminen ovat myös olleet syinä sille, miksi Auranen hakeutui kirkkoherran virkaan Alajärvelle.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät