Viidentoista hankkeen aloitus Aisaparilla – Paalijärvelle luonto- ja patikointireitti

Mainos[adrotate banner="3"]

Pitkään odoteltu hankepäätösten tekeminen on käynnistynyt.

Aisaparin kautta on tähän mennessä hakenut rahoitusta noin 120 hanketta, ja ELY-keskuksen laillisuustarkastuksen on tammi-helmikuun vaihteessa läpäissyt kuusi yritystukea ja yhdeksän yleishyödyllistä investointia. Lisää päätöksiä on odotettavissa lähiviikkoina.

MAINOS

Yleishyödyllisiä investointeja tehdään yli 430000 euron edestä, ja tukea hankkeisiin saadaan reilut 280000 euroa. Talkootöitä hankkeissa tehdään lähes 120000 euron arvosta.

Kauden ensimmäisiä hankkeita ovat Kauhavan koirapuisto ja Alajärven Ankkurien Kotipesä – koulutus- ja kokoontumistila.

Härmä-seura siirtää Volttiin kotiseututalon pihapiiriä täydentämään vanhan lutin Heikkilänkylästä. Huhmarkosken kyläyhdistys parantaa puolestaan kylän liikuntamahdollisuuksia rakentamalla jääkiekkokaukalon. Yhteisöllisyyttä kohennetaan hankkimalla kylään siirrettävä grillikatos.

Alajärven Paalijärvellä tehdään luonto- ja patikointireitti, ja Kauhavan Mäenpäässä rakennetaan kylätalon pihapiiriin leikkipuisto. Mäenpäässä korjataan myöskin kylätalon katto, ja kylätaloa remontoidaan myöskin Kauhavan Kleemolassa.

Autoliitto Härmä kehittää Haaruksessa sijaitsevaa rata-aluettaan. Luvassa on muun muassa grillikatos, terassi ja kioski. Myös paikoitusaluetta parannetaan.

Yritystukipäätöksen ovat saaneet rakennus- ja kalustoinvestointeihin Petri Ylinen, Ari Syväjärvi, Al-Men Oy, M&A Uurinmäki Oy, IV-Piriste Ky ja Juho Annala Fitness. Ensimmäisten yritystukipäätösten yhteissumma oli reilut 145 000 euroa.

Hankkeisiin voi tutustua lähemmin kotisivulla tai intolinkki.net-sivun hankekartassa.

Hanketilasto1_2016

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärvellä hiihdettiin yhdessä
Seuraava artikkeliYstävänpäivän kirkkokonsertti Alajärvellä