-12.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Ystävänpäivän kirkkokonsertti Alajärvellä

Huomenna sunnuntaina 14.2. kello 18, siis ystävänpäivänä, on Alajärven kirkossa tarjolla Taivainen rekiretki. Musiikin maailmaan kuulijoita johdattelee melko harvinainen kokoonpano: Leena Kosola sopraano, Tanja Karjalainen baritonitorvi ja Mari Taivalmaa piano.

Illan ohjelman aloittaa sopraano-baritonitorvi-duetto Bachin kantaatista 78, jonka jälkeen kuullaan ensin aaria Händelin oratoriosta Messias ja sitten pianosoolona Passacaglia G-molli.

MAINOS

Ystävänpäivän hengessä konsertissa on mukana myös osia saksalaisen romantikkosäveltäjän, Robert Schumannin laulusarjoista Runoilijanrakkautta ja Naisen rakkaus ja elämä sekä duetto In der Nacht, Yöllä.

Suomalaisesta säveltuotannosta kuullaan Toivo Kuulan laulut Ave Maria ja Tuijotin tulehen tällä kertaa baritonitorvisooloina ja niiden välissä pianosovitus laulusta Virta venhettä vie.

Konsertille nimen antanut laulu, Taivainen rekiretki on osa Tauno Pylkkäsen Aino Kallaksen runoihin säveltämästä koskettavasta laulusarjasta Kuoleman joutsen. Siitä kuullaan myös vaikuttava Pastoraali.

Uudempaa tuotantoa on Sydämeni laulu baritonitorvisovituksena Einojuhani Rautavaaran oopperasta Aleksis Kivi sekä Arvo Pärtin pianokappale Alinalle. Konsertin päättää Händelin valoisa duetto oratoriosta Juudas Makkabealainen: Oi, rauha, sinä ilon ja runsauden lähde.

Konsertin järjestää Alajärven seurakunta, vapaaehtoinen ohjelma 10 Yhteisvastuun 2016 hyväksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät