0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

WWF:n Earth Hour sammuttaa valot ilmaston puolesta jo kymmenettä kertaa

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään jälleen lauantaina 19. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Tempauksella annetaan valomerkki ilmaston puolesta jo kymmenettä kertaa. Suomessa tapahtuman aikana kiinnitetään huomiota ruoan ilmastovaikutuksiin.

Suomessa Earth Hour kutsuu kaikki maailman suurimmalle kynttiläillalliselle. Ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Tulevaisuudessa ruoan suhteellinen osuus kulutuksemme ilmastovaikutuksista todennäköisesti kasvaa entisestään.

MAINOS

– Esimerkiksi liikenne ja energiantuotanto kehittyvät jatkuvasti ilmastoystävällisemmiksi, mutta ruoantuotannossa vastaavat teknologiset ratkaisut eivät ole mahdollisia. Ilmaston kannalta tehokkainta on muuttaa ruokailutottumuksiamme, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Noin 60 prosenttia ruoan ilmastovaikutuksista syntyy alkutuotannosta, ja selkeästi suurin osuus ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruoan tuotantoon.

Vastoin yleisiä uskomuksia ruoan kuljetuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat ilmastovaikutukset ovat vain murto-osa koko ruoan elinkaaren aikana syntyvistä päästöistä.

– Jokainen voi tehdä ilmastotekoja helposti omalla ruokalautasellaan. Yksi merkittävimmistä arkipäivän ympäristöteoista on valita lautaselleen entistä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa ja siten vähentää lihan osuutta omassa ruokavaliossaan, Liisa Rohweder vinkkaa.

Vinkkejä vastuullisiin ruokavalintoihin löytyy WWF:n ruokaoppaasta osoitteessa www.wwf.fi/ruokaopas.

Mikä Earth Hour?

Viime vuonna Earth Houriin osallistui noin kaksi miljardia ihmistä ympäri maailmaa.

Suomessa osallistujia oli peräti 1,5 miljoonaa. Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutos edellyttää ripeitä toimia.

Tapahtumaan osallistuu yksityishenkilöiden lisäksi suuri joukko kaupunkeja, yrityksiä, kouluja ja muita yhteisöjä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät