MAINOS

Kodikkaille Aaltoa & Aarioita -festivaaleille leivotaan pullatkin itse!

Kolmatta kertaa järjestettävä Aaltoa & Aarioita -festivaali tarjoilee jälleen ensi kesänä tasokkaan ja monipuolisen kulttuurikattauksen, mutta myös kotona leivottua pullaa ja kotoisaa tunnelmaa!

Tämä oman paikkansa jo lunastanut kesätapahtuma jatkaa tänä vuonna entisellä linjalla ja ohjelmassa on klassisen ja kevyemmän musiikin lisäksi mm. asiantuntijaluento sekä taidenäyttely, unohtamatta lasten työpajoja ja muita lapsille suunnattuja ohjelmia.

MAINOS
Festivaalin tiedottajana toimii  Kimmo Niskala (oik) ja taiteellisena johtajana Tommi Niskala.
Festivaalin tiedottajana toimii Kimmo Niskala (oik) ja taiteellisena johtajana Tommi Niskala.

Festivaali järjestetään nyt ensimäistä kertaa samanaikaisesti Rokulipäivien kanssa ja ohjelma näissä tapahtumissa on rakennettu niin, että päällekkäisyyksiä on vältetty. Näin tapahtumat eivät syö toinen toistaan, vaan tukevat.

Festivaalien taiteellinen johtaja Tommi Niskala kertoo, että tuttuun tapaan yhteistyötä järjestelyissä tehdään kaupungin, seurakunnan, Nelimarkka-museon ja kirjaston kanssa. Uutena yhteistyökumppanina on Alajärven Ankkurit.

– Ohjelma on ensi kesänä ehkä hieman nuorekkaampi kuin aikaisemmin, Niskala arvioi. – Tapahtuma aukeaa mielenkiintoisella, professori Miia Kivipellon luennolla musiikin ja kulttuurin vaikutuksesta mieleen ja muistiin.

– Haluamme näin tuoda festivaaleille muutakin kuin musiikin kuuntelua, tämän luennon pohjalta toivomme kulttuuridialogin lisääntyvän paitsi itse tapahtumassa, myös muutenkin.

Kivipelto on alajärveläissyntyinen ja kirjoittanut Alajärvellä ylioppilaaksi. Kivipellon luento kuullaan keskiviikkona 29.6.

Torstaina 30.6. vuorossa on Tuomo Lehtiniemen taidenäyttelyn avajaiset kirjastolla. Kuvataiteilija Lehtiniemi työskentelee Lappajärven kunnanjohtajana. Hän on pitkän linjan kuvataiteilija, joka maalaa pohjalaista sielunmaisemaa, mutta myös paljon muuta.

Samana iltana on luvassa myös Eväskonsertti Villa Väinölässä, mukana Alajärveltä lähtöisin oleva Henrik Lamberg ja Tommi Niskala. Ilta jatkuu Alajärven Nuorisoseuralla, johon saapuu näyttelijä Ulla Tapaninen aiheuttamaan ”Hämmennystä”.

Semmarit Kitrolle

Perjantaina 1.7. päästään Kitron stadionille, jossa ohjelmassa on Seminaarimäen Mieslaulajat ja ”Hullun hommaa”. Alajärvellä Semmarit esiintyvät erikoisrakenteisen rekan lavalla.

Ilta jatkuu Rokulitansseilla Salakapakassa, johon on saatu pitkään toivottu, lehtimäkeläissyntyinen Juhamatti. Toisena esiintyjänä on Yhden Joukon Yhtye.

Lauantaina Alajärven Nuorisoseuralla esiintyy euroviisukarsinnoissa parhaillaan kisaava Saara Aalto, joka on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Iltaa jatketaan festivaali-iltamilla Salakapakassa, jossa esiintyvät Matti Johannes Koivu ja Beat Brothers.

Maria Lampinen kertoo, että Nelimarkka-museo on festivaaleilla mukana mm. lasten työpajojen kautta. Festivaalin projektipäällikkö Elina Mikkonen on tyytyväinen paikalliseen yhteistyöhön tapahtuman järjestelyissä.

Sunnuntaina päätöspäivänä kuullaan vielä Nuorisoseuralla tangon ja bossa novan rytmejä lounaskonsertissa sopraano Hannakaisa Nyrölän tulkitsemana. Häntä säestävät Jonne Grants kitara, Matti Pulkki harmonikka ja Tommi Niskala piano.

Päätöskonsertissa Gabrielin kirkossa esiintyvät Tommi Niskalan säestyksellä sopraano Mari Palo ja baritoni Aarne Pelkonen. Mari Palo on niittänyt menestystä mm. Lappeenrannan laulukilpailussa ja Merikanto -kilpailussa, Pelkonen puolestaan on voittanut sekä Lappeenrannan laulukilpailun että Sibelius -kilpailun.

Kulttuurikävelyjä ja lasten ohjelmaa

Lapsia ja nuoria ei tapahtumassa ole unohdettu, vaan heille on tarjolla mm. työpajoja, klovni Urho Puolivilla ja musiikkia.

Lauantaina 2.7. on musiikkiopiston oppilaiden oma konsertti Nelimarkka-museolla ja samalla opiskelijoille jaetaan stipendejä.

Opastetut kulttuurikävelyt Aallon maisemissa jatkuvat myös ensi kesänä, ovathan ne olleet hyvin suosittuja. Salakapakassa kesäravintolatoiminta jatkuu perjantai- ja lauantai-iltaisin koko heinäkuun ajan tuoden estradille monia kiintoisia nimiä aina Heikki Silvennoisesta lähtien.

Yhteistyön voimalla

Aaltoa ja Aarioita ry:n puheenjohtaja Inga Yli-Sikkilä ja projektipäällikkö Elina Mikkonen kertovat, että liput tapahtumiin tulevat myyntiin heti maaliskuun alkupuolella. Etenkin Nuorisoseuralla tila on rajoitettu, joten liput kannattaa lunastaa mahdollisimman pian.

Festivaalia järjestetään pienellä, mutta sitäkin motivoituneemmalla porukalla talkootyötunteja laskematta, mutta niin esiintyjiltä kuin yleisöltäkin saatu palaute auttaa jaksamaan.

Talkootyötä tapahtumien onnistumiseksi tehdäänkin todella paljon, esimerkiksi ravintoloissa myytävät pullat leivotaan järjestäjien toimesta tyyliin ”illalla konsertin jälkeen leivotaan huomisen pullat”.

Tästä syystä koko tapahtuman toteutus onnistuukin maltillisella, vain noin 40000 euron budjetilla.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version