1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Vanhojentanssin myötä valta siirtyi lukion toisen vuoden opiskelijoille

Perjantaina 19.2. pääsimme todistamaan perinteistä vanhojen tanssia, joiden tarkoituksena on sanoa hyvästit abiturienteille ja antaa valta tanssien myötä lukion toiseksi viimeisen vuoden opiskelijoille. Päivän näytöksissä näimme kauniita ja komeita nuoria naisia sekä herrasmiehiä.

vanhat2 vanhat3

-Tuntuu siltä kuin oltaisiin ihan vasta tultu lukioon ja nyt sitä ollaan jo vanhoja. Aika on mennyt todella nopeasti. Viimeisenä vuonna täytyy viimeistään alkaa opiskelemaan kunnolla, jotta kirjoituksiin valmistautuminen on helpompaa. Haaveena on hakea lukion jälkeen yliopistoon, kertoo Viivi Luoma-aho Alajärven lukiosta.

MAINOS

Luoma-aho kertoo, että hänen vanhojentanssimekkonsa löytyi Helsingistä Zazabella-nimisestä liikkeestä melko helposti. Mekko olikin ensimmäinen jota hän sovitti ja se tuntui heti omalta.

Victoria Bamberg Alajärveltä teetti mekkonsa ideakuvan pohjalta ammattiompelijalla. Lopputulokseen hän oli erittäin tyytyväinen. Naisten pukeutumiseen, meikkiin ja muuhun ehostamiseen meni keskimäärin rahaa noin 600 euroa. Myös miehet olivat panostaneet pukuihinsa ja kravatin tuli sopia parin mekkoon.

vanhat5
Valssin ja muiden tanssien opettelu aloitettiin jo tammikuun alussa. Kuvassa vas. Oskari Vainionpää ja Victoria Bamberg, Onni Lager ja Emilia Koivunen, Niko Rintamäki ja Viivi Luoma-aho.

vanhat6

Ensimmäisen tanssiesityksen aikana jännitystä oli ilmassa, mutta toisella kertaa ilmapiiri oli jo rentoutunut. Luoma-aho ja Bamberg sanovatkin nauttineensa esiintymisestä. Perinteeseen kuuluu, että vanhat itse suunnittelevat viimeisen tanssin, joka sisältää vapaampia tanssisarjoja poloneesin, valssin ja tangon jälkeen. Alajärven tanssista ei vauhtia ja flirttiä puuttunut! Esitys sai taatusti jokaisen suupielen hymyyn.

vanhat22
vanhat21
vanhat23vanhat24

vanhat27vanhat28

vanhat26
vanhat25

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät