Hautamäki tasa-ajalla kolmanneksi Mikkelin SM-rallissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Ville Hautamäki ajoi toisen rallinsa nelivetoisella autolla viikonvaihteen aikana Mikkelissä. Rovaniemen avauskilpailun jälkeen Subaru oli laitettu teknisesti kuntoon. Myös yksi asia oli tullut selväksi.

– Asunmaan Teemu ajoi autolla. Sen jälkeen totesin, että siinä ei ole vikaa. Kyllä tässä on vain itsellä oppimista nelivedolla ajamiseen, Hautamäki totesi Mikkelin kisan alla.

MAINOS

Perjantaina ajettiin Mikkelin raviradalla parilähtönä erikoiskoe sekä yksi metsäerikoiskoe. Näiden jälkeen Hautamäki ja kartanlukija Ari-Pekka Hautanen olivat SM2-luokan neljäs. Eroa kärjessä ajaneeseen Teemu Asunmaahan oli 40,4 sekuntia.

Lauantaina oli edessä kuusi erikoiskoetta vaativilla, mutta hienoilla Savolaisilla ralliteillä. Ja olosuhteet olivat mainiot. Päivän ensimmäisellä EK:lla Hautamäki oli luokan neljäs.

– Japanin kaveri Hiroki Arai oli kaatanut ja meille oli varoitus päällä. Jäimme pohja-ajalle 19,7 sekuntia, Ville kertoi tilanteesta. Seuraavalla EK:lla pari oli neljäs ja eroa kärkeen nyt 36,3 sekuntia.

– Rohkeamin pitäisi tulla. Ei olla missään tapauksessa tyytyväisiä. Auto kyllä pelaa, mutta mies ei, alajärveläinen tilitti suoristuksestaan. Vaikka ero kärkeen kasvoi koko ajan, kävi Hautamäki hyvää kisaa Juha Koljosen kanssa.

Ja taistelua riitti loppuun asti. Maalissa Hautamäki ja Koljonen olivat tasa-ajalla, mutta sääntöjen mukaan Koljosen nopeampi aika ensimmäisellä erikoiskokeella vei kakkostilan hänelle.

– Kyllä nelivetoon sopeutuminen vei enempi aikaa, kun oletin. Kahden viikon päästä taistellaan Nilsiässä uudella innolla, Järviseudun UA:n edustaja totesi.

Kooste Mikkelin osakilpailusta tulee sunnuntaina 6.3. TV2:sella klo 17.45
SM2-luokan lopputulokset: 1. Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Subaru) 58.25,2, 2. Juha Koljonen-Mikko Tuhkanen (Subaru) + 3.16,8, 3. Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen (Subaru) + 3.16,8, 4. Tuomo Hassinen-Hannu Lamminen (Subaru) + 3.23,7, 5. Takamoto Katsuta-Daniel Barritt (Subaru) + 5.10,3, 6. Antti Selivaara-Antti Linnaketo (Subaru) + 6.19,0, 7. Grzegorz Dul-Przemyslaw Zawada (Subaru) + 6.51,4, 8. Evgeny Cherkasov-Mikko Lukka (Subaru) + 7.28,7, 9. Timo Partanen-Eliise Ojanen (Subaru) + 8.38,5, 10. Aron Domzala-Szyman Gospodarczyk (Subaru) + 13.56,4.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven uimahalli toista kertaa mukana Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa
Seuraava artikkeliAlajärven Ankkurit ja Alavuden Peli-Veikot yhteistyöhön