Kauppiksen kevään Outload -laneissa sata konepaikkaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Jamilla Alajärvellä, eli Kauppiksella, järjestetään huhtikuussa Outload -lanit, joissa on pelaajille tarjolla sata konepaikkaa ja huikeat palkinnot turnauksen voittajalle.

– Näyttääkin sille, että nuo sata paikkaa täyttyvät, sillä jo nyt 40 prosenttia paikoista on varattu, iloitsee opettaja Mikko Kalijärvi tapahtumaa järjestämässä olevien ensimmäisen vuoden datanomiopiskelijoiden, alajärveläisten Antti Murtokankaan, Toni Koppelomäen, Niko Tallbackan, Tuomas Syrjämäen ja evijärveläisen Lauri Mäntylän kanssa.

MAINOS

Tiiviissä järjestäjäporukassa on mukana myös Aapo Paajaste ja muutamia vanhempia opiskelijoita.

Laneja järjestämässä olevat nuoret miehet tietävät mistä puhuvat, sillä kaikki tunnustautuvat intohimoisiksi pelimiehiksi. Laneissa osa on käynyt Kokkolaa myöten, joten omiakin kokemuksia suuremmistakin tapahtumista löytyy.

Vaikka pelejä voi pelata kavereiden kanssa verkon kautta kotoakin, järjestäjät vakuuttavat että laneissa on ihan oma tunnelmansa. On mahtavaa pelata, kun kaikki pelaajat ovat yhdessä paikassa.

Tapahtuma alkaa lauantaina 16.4. kello 12 ja päättyy sunnuntaina kello 18. Konepaikka ennakkoon ilmoittautumalla on kympin. Konepaikkoja on rajoitettu määrä, noin sata. Jos konepaikkoja jää vapaaksi ennakkoilmoittautumisen jälkeen, tulevat ne ovelle myyntiin hintaan 20 euroa per konepaikka. Ennakkoilmoittautuminen sulkeutuu 9.4.

Konepaikat sisältävät automaattisen osallistumisoikeuden pelattaviin turnauksiin. Turnauksiin ilmoittaudutaan tapahtumassa admin-tiskillä. Lanien compoina on mm. CSGO 5on5 BYOC ja turnauksen voittajalle on luvassa 500 euron palkinto! Lisäksi ABC Alajärvi sponsoroi toiseksi tulleelle sadan euron ja kolmannelle 50 euron lahjakortin ABC:lle!

Kauppiksella järjestettiin edelliset isot lanit syksyllä 2014, jolloin konepaikkoja oli tarjolla 90 ja niistä täyttyi 80. Porukkaa oli Alajärven lisäksi Lehtimäeltä, Vimpelistä ja Soinista ja samaa toivotaan myös näissä laneissa!

Pelaajien lisäksi laneissa on 20-30 henkilöä muutakin väkeä, sillä tapahtuman onnistumiseen tarvitaan avustajia, järjestysmiehiä ja toimitsijoita. Peli kestää reilun vuorokauden ajan, mutta nukkumismahdollisuuskin on järjestetty.

Paikalle tullaan omin eväin, jotka kokemuksen mukaan lähes aina loppuvat kesken ja sunnuntaina evästä lähdetäänkin sitten pelien välissä hakemaan lisää.

Valtaosa, noin 80 prosenttia, laneihin osallistuvista on 13-17 -vuotiaita poikia, mutta aina porukkaan mahtuu tyttöjä ja vanhempia harrastajia.

Vaikka pelaamista pidetään yleensä pelkkänä nuorten ajankuluna, niin Mikko Kalijärvi näkee siinä muitakin puolia. – Laneissa pelatessa tarvitaan suunnitelmallisuutta, sosiaalisia taitoja ja tiimityöskentelyä.

– Lisäksi näillä pelaamista harrastavilla nuorilla kiinnostus tietokoneisiin tulee siinä mukana, sillä koneita viritellään ja parannellaan – ihan peruskoneella ei kukaan pelaa vaan tekninen puoli on harrastuksessa vahvasti läsnä.

Outload -lanit kauppiksella mahdollistaa paikallisten yritysten vahva tuki. tapahtumaa tukevat Jami, Japo, ABC Alajärvi, Järvinet, Finnkatsastus, pizzeria Albert ja Pitkäsen Sora.

Saadulla tuella lanien hinta voidaan pitää alhaisena ja jos tapahtumasta jää voittoa, se jaetaan oppilaille stipendeinä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSota ja mielenrauha -elokuva Järvi-Pohjanmaan veteraaneille
Seuraava artikkeliViulu ja piano soivat museolla