25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Sota ja mielenrauha -elokuva Järvi-Pohjanmaan veteraaneille

Järjestyksessään 30. kansallista veteraanipäivää vietetään keskiviikkona 27.4. myös Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen kunnissa.

Tämänvuotisen veteraanipäivän ”erikoisuutena” alajärveläisessä elokuvateatteri Alareksissä esitetään kello 16:00 Ari Matikaisen dokumenttielokuva ”Sota ja mielenrauha”.

MAINOS

Järvi-Pohjanmaan kulttuuripalvelut sponsoroi elokuvanäytöksen kaikille tammenlehvätunnuksen omaaville järvipohjalaisveteraaneille.

Sota ja mielenrauha on sota-ajan kirjeistä syntynyt elokuva, joka virittää uutta keskustelua sotiemme vaikutuksista. Elokuva vie katsojan autenttiselle tunnematkalle rintamalta lähetettyjen kirjeenvaihtojen ja arkistomateriaalin avulla.

Elokuva koostuu ääneen luetuista, rintaman ja kodin välillä lähetetyistä kirjeistä sekä päiväkirjamerkinnöistä. Mukana on myös nykyhetkessä kuvattuja yksityisten ihmisten intiimejä kertomuksia, jotka yhdistyvät ennennäkemättömään 1940­luvun arkistomateriaaliin.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Ari Matikainen (Jussi-palkittu elokuvasta Yhden tähden hotelli). Elokuvan kesto on 72 minuuttia ja ikäraja 12 vuotta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät