25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kyyjärvellä rakennetaan kesän tapahtumaviikkoa

Viime kesänä erinomaisesti onnistunut Kyyjärvi-viikko on innostanut kyyjärvisiä entistä enemmän puhaltamaan yhteen hiileen ja koostamaan yhteisvoimin kuntaan perinteistä tapahtumaviikkoa.

Viime vuonna eri tapahtumiin osallistui yli 5500 ihmistä.

MAINOS

Kyyjärvi-viikko on yhdeksän päivää ja se järjestetään ensikesänä hieman viimevuotista aiemmin. Viikko käynnistyy lauantaina 2.7. ja päättyy sunnuntaina 10.7.

Viikon punaisena lankana toimii eri järjestöjen tuottamat tapahtumat eripuolilla kuntaa. Päivät käynnistyvät HET-teatterin Heikki Luoma Areenalla esittämällä ”Muutaman huijarin tähden” -musiikkinäytelmän ensi-illalla. Esityksiä on myös pitkin tapahtumaviikkoa.

Viikon aikana avautuu yleisölle myös Suomen kaunein pihapiiri, kun Peuranlinnassa sijaitsevan Onnelan pihapiirin omistajat Vuokko ja Jouko Huumarkangas toivottavat tiistaina 5.7. kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleeksi tutustumaan.

Viikon tapahtumatarjonnassa on huomioitu kaikenikäiset kansalaiset eri intressiryhmissä. Näkemistä riittää ja tekemistä löytyy, olitpa sitten kiinnostunut liikunnasta, historiasta, kulttuurista tai muuten vain haluat olla mukavien ihmisten seurassa.

Historiakävely suuntautuu tänä vuonna Honkalehdon suuntaan ja tuttuun tapaan kylille Mennään bussilla ja varmaan tullaan taksilla, ainakin Villiviinirockista.

Suunnitteilla on myös uusia mielenkiintoisia tapahtumia keskustaan, Kauppakeskus Paletin alueelle ja kylille; mm. ikivanhan elokuvakoneen rattaita rasvataan jo kiivaasti.

Kotikylän puistossa otetaan käyttöön uusi estradi ja nähtäväksi jää ehtiikö suunnitteilla oleva liikuteltava esiintymislava markkinoille.

Tapahtumaviikko huipentuu perinteisesti lauantaina 9. heinäkuuta keskustassa järjestettäviin Kyyjärven markkinoihin. Päivän aikana kuullaan hyvää musiikkia, tavataan tuttuja ja leivotaan mm. 20-pennin pajatson Suomen mestari.

Kyyjärven torilla on vuosittain nähty merkittäviä valtakunnan päättäjiäkin, ja näin tulee olemaan myös tulevana kesänä. Suunnitteilla on myös erityinen kunnanjohtajanäyttelykin, joka tosin on vielä suunnitteluasteella.

Tapahtumat tarkentuvat koko ajan ja parhaiten pysyt ajan tasalla seuraamalla tiedotteita perinteisen median lisäksi Nopola Newsistä osoitteessa www.nopolanews.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät