0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Suninsalmen kahvila kyläyhdistyksen omistukseen

Alajärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan kauppakirjaluonnoksen, jolla kaupunki myy Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistys ry:lle Möljä-nimisen tilan 62 000 euron kauppahinnasta.

Kyseessä on Lehtimäen Suninsalmella sijaitseva vanha kaupparakennus tontteineen. Tontilla sijaitsee myös kyläyhdistyksen rakentama venelaituri ja yleinen uimaranta.

MAINOS

Kyläyhdistys on ollut aikaisemmin kiinteistössä vuokralla, nykyinen vuokrasopimus päättyy kuluvan vuoden loppuun. Kyläyhdistys on vuokrannut kolmannelle vanhaa kaupparakennusta, jossa toimii nykyisin kahvila.

Tilalla sijaitsevan vanhan kaupparakennuksen rakennusvuosi on 1971 ja pinta-ala noin 431 neliötä, sekä vanha aittarakennus, jota käytetään varastona. Lisäksi tilalla sijaitsee ostajan rakentama ja omistama avanto-rantasauna.

Kuntoarvion mukaan kaupparakennukseen kohdistuu mittava remonttitarve. Ostaja on tutustunut remontin kustannusarvioon ja on tietoinen rakennusten kunnosta ja myyjälle ei synny mitään korvausvelvollisuutta rakennuksissa olevien mahdollisten virheiden ilmaantuessa.

Kyläyhdistys on toteuttanut alueella lukuisia projekteja ja hankkeita, joilla on remontoitu kahvilaa ja uimarantaa.

Kullanmutkan asemakaavaehdotus hyväksyttiin esitetyssä muodossa. Samoin Hoiskon koulun saneerauksen taloudellinen loppuselvitys hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedokseen Keskustan, perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän valtuustoaloitteen. Aloite koski Sateenkaaren, toimintakeskuksen ja päiväkodin piha-alueen kunnostamista.

Valtuustoryhmät esittävät, että kyseinen piha-alue kunnostetaan heti tänä keväänä poistamalla pintamaata, asentamalla erityslevyt lämpöputkien päälle ja asentamalla pihaan kestopäällyste.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät