-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ready 4 Life -messuilta paikallisia eväitä tulevaisuuden suunnitteluun

Ready 4 Life on Järviseudun nuorille suunnattu alueellinen opinto- ja yrittäjyystapahtuma, jossa oppilaitoksilla on mahdollisuus esitellä tarjontaansa jatko-opiskelua suunnitteleville. Tapahtumaan on ilmoittautunut runsaasti oppilaitoksia Järviseudun alueelta.

Mukaan tapahtumaan on kutsuttu myös alueen yrityksiä ja teollisuuden edustajia esittelemään erilaisia työ- ja harjoittelumahdollisuuksia, sekä alueen tulevaisuuden työvoimatarpeita.

MAINOS

Järjestyksessä toiset Ready 4 Life -messut järjestetään Alajärvellä tiistaina 5.4. Alajärven yläkoulun juhlasalissa. Messut ovat avoinna kello 10– 15.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Pienimuotoisen, alueellisen messutapahtuman tarkoituksena on antaa nuorille monipuolista tietoa erilaisista tulevaisuuden vaihtoehdoista opiskella, yrittäjyydestä, kansainvälisyydestä ja työ- ja harjoittelupaikoista.

Marjo Vistiaho Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulusta kertoo, että erityiseksi kohderyhmäksi on otettu peruskoulun kahdeksasluokkalaiset, sekä lukion toisen vuoden opiskelijat, eli sellaiset jotka tekevät tulevaisuuden valintojaan vasta seuraavan lukuvuoden aikana. Muutkin järviseudun alueen nuoret ovat varsin tervetulleita.

Tapahtumassa yrityksillä on mahdollisuus tuoda omaa toimintaansa esille tulevaisuuden työpaikkana.

– Jos yrittäjät haluavat tulevaisuudessakin saada työntekijöitä ja pitää oman toimialansa kiinnostavana, niin tällaisiin tilaisuuksiin kannattaa tarttua, kertoo Vistiaho.

Yrityksille tarjoutuu messujen puitteissa tilaisuus antaa nuorille nykypäivän todellisuutta vastaava kuva työstään, esimerkiksi teollisuuden saralla.

– Monilla nuorilla voi olla virheellinenkin kuva siitä, mitä työ teollisuuden parissa on. Se ei enää nykyään välttämättä ole rasvaista ja likaista työtä, Vistiaho toteaa.

Messujen ohjelmaa

Ready 4 Life messuilla NY-yritykset Lakeuscon NY ja Ratsastus osaksi liikuntaa NY saapuvat kertomaan omasta ohjelmastaan.

Lisäksi on mahdollista kuulla siitä, miten 4H:n kautta voi tulla yrittäjäksi, kun Tuulia Nelimarkka tulee kertomaan omasta yrityksestään.

Yrittäjillä on mahdollisuus esittää omia puheenvuorojaan, ja uutuutena tänä vuonna ylitetään myös kansainvälisiä rajoja vaihto-opiskelijoiden puheenvuoroissa.

Marjo Vistiaho ja tapahtumaa organisoiva Oskari Viitakangas Järvi-pohjanmaan vapaa-aikapalveluista kertovat, että messut suunnitellaan jatkossakin järjestettäväksi joka toinen vuosi.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät