Nestlé healthy kids -kerhot innostavat lapsia liikkumaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Nestlé Healthy Kids on Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma. Siihen kuuluvissa iltapäiväkerhoissa koululaisia kannustetaan terveellisempään elämäntapaan.

Viime vuonna UKK-instituutti selvitti Nestlén ja Suomen Urheiluliiton pyynnöstä lasten liikunta- ja ravintotottumuksia ohjelman alussa ja lopussa kyselyn avulla.

MAINOS

Monet lapset olivat kiinnostuneet lisäämään liikuntaa ja valtaosa vastanneista halusi jatkaa iltapäiväkerhossa myös tulevaisuudessa, jos se on mahdollista.

Ohjelma on kannustanut lapsia liikkumaan ja saamaan tietoa terveellisestä ravinnosta vuodesta 2014 alkaen. Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan yleisurheilua. Lisäksi lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-Instituutin Terve koululainen -hankkeen suunnittelemista toiminnallisista tuokioista.

Viime vuonna Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhot liikuttivat yli 10000:ta 6-12-vuotiasta lasta ja nuorta yhteensä noin 3000 tuntia.

Suuren suosion saavuttaneet iltapäiväkerhot jatkuvat jälleen tänä vuonna 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea kevään ja syksyn aikana.

– Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhot tavoittavat myös sellaisia lapsia, joiden elämään urheilu ei ole ennen kuulunut. Viime vuonna lähes puolet ohjelmaan osallistuneista lapsista ei ollut aikaisemmin harrastanut aktiivisesti urheilua, kertoo Suomen Nestlén toimitusjohtaja Johanna Sewon-Kievari.

Lisää liikuntaa ja vähemmän istumista

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi liikkua päivittäin noin 1-2 tuntia. Lasten tulisi myös välttää yhtäjaksoista istumista.

Päivittäinen television ja tietokoneen viihdekäyttö tulisi rajoittaa kahteen tuntiin. Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että vain pieni osa suomalaisista lapsista ja nuorista toimii näiden suositusten mukaan.

– Nestlé Healthy Kids saa jälleen ison joukon koululaisia liikkeelle ja jakaa heille tietoa terveellisestä ravinnosta. Yleisurheilussa yhdistyvät hyppääminen, heittäminen ja juokseminen ovat perustaitoja kaikessa liikunnassa. Ne luovat pohjan liikunnalliseen elämäntapaan, sanoo Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Harri Aalto.

Nestle-healthy -ohjelma käynnistyi maaliskuun alussa Soinin yhtenäiskoululla. Toteuttajana toimii Soinin Sisu. Soinin yhtenäiskoulu valittiin toteuttajaksi aktiivisen toiminnan ansiosta. Ohjelman kautta mahdollistetaan kerhon toteutus ja ohjaajan palkkaaminen.

Tavoitteena paikallistasolla on löytää yhteistyötä paikallisen seuran ja koulun välille sekä kasvattaa seuran roolia paikkakunnan liikuttajana.

Soinin yhtenäiskoulu on sitoutunut kouluna lisäämään liikuntaa koululaisten päivään ja yleisurheileva iltapäiväkerho toteuttaa sitä hienosti. Ohjelmaan kuuluu myös kampanja, joka haastaa kaikki koulun luokat seuraamaan liikkumistaan ja terveellisiä elämäntapoja.

Iltapäiväkerho kokoontuu joka viikko Soinin yhtenäiskoululla tiistaisin klo 14-15. Silja Lammin ja Chakke Katajamäen ohjaama kerho kestää kymmenen kertaa.

– Kerhossa on kirjoilla noin 20 lasta. Lapset ovat innokkaita liikkujia. Palloilu, hyppiminen ja juoksu kuuluvat ohjelmaan. Jokaisen kerran lopussa perehdytään ravitsemukseen tehtävien avulla, kertovat Silja ja Chakke.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliReady 4 Life -messuilta paikallisia eväitä tulevaisuuden suunnitteluun
Seuraava artikkeliS-Rauta Alajärvelle uusi marketpäällikkö