S-Rauta Alajärvelle uusi marketpäällikkö

Mainos[adrotate banner="3"]

S-Rauta Alajärvellä on saanut uuden marketpäällikön, kun Kalevi Sivula aloitti tehtävässä maaliskuun alkupuolella.

Kalevi on kotoisin Perhosta ja asunut siellä noin 45 vuotta. Vuonna 2010 perhe muutti Vaasaan. Vaasassa viihdyttiin liki kuusi vuotta, kunnes edessä oli muutto Kälviän kautta Alajärvelle.

MAINOS

Sivulan perheeseen kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta. Lapsenlapsia on kuusi. Uusi koti Alajärvellä sijaitseekin ihanteellisessa paikassa ajatellen Perhoa ja lasten perheiden asuinseutuja.

Kalevi Sivula kertoo, että tehtävä S-Raudassa on hänelle samaan aikaan aivan uutta, että paljon vanhaa ja tuttua. – Aivan ensimmäinen pidempi työsuhteeni oli 80 -luvulla Keski-Pohjanmaan Osuuskauppaan, jossa työskentelin rauta- ja maatalouskaupan myyjänä. Vaasassa taas olen työskennellyt tilitoimistossa asiakaspalvelupäällikkönä, miltä ajalta esimiestehtävät ovat tulleet tutuiksi.

Alanvaihdosta jo pidempään haaveilleelle Kaleville tehtävä S-Raudassa tuntuikin kuin paluulta juurille. – Koen tämän mielenkiintoisena ja mukavana mahdollisuutena. Alajärven sijainti on myös meille optimaalinen ja tarkoituksena onkin asettua tänne pysyvästi. Työskentely itsenäisissä, pohjalaisten omistamissa S-raudassa ja Eepee Agrissa on niin ikään mieluisa asia.

Alajärvi oli Kaleville tuttu ennestään opiskeluajoilta ja ensikokemukset paikkakuntalaisista ovat positiivisia. Tulokkaat on otettu avosylin vastaan ja kotoutuminen on ollut siksi helppoa.

Työtehtävissä on ensimmäisten viikkojen aikana yllättänyt eniten ehkä se, miten voimakkaasti kaiken sähköistyminen on tullut myös maatalouskauppaan. 80 -luvulla tilanne oli aivan toinen, mutta toisaalta tilitoimistomaailma on hyvinkin sähköistä.

– Sähköistymisen myötä asiakkaat ovat hyvin hintatietoisia ja hintojen seuraaminen on helppoa. Tämä on asiakkaan etu, mutta myös kauppojen, pitäähän se meidät hereillä.

Toinen suuri muutos on se, että tänä päivänä maatalousyrittäjät ovat hyvin selkeästi yrittäjiä. – Vielä 80 -luvulla maanviljelys vaikutti pitkälti elämäntavalle, nyt taas kohtaan työssäni täällä aitoja maatalousalan yrittäjiä.

S-Rauta Alajärvellä keskittyy hyvin laajasti rauta- ja maatalouskauppaan sisältäen niin sisustuksen, eläintuotteet, puutavaran kuin kevään tullen puutarhamyymälänkin. Vakinaista henkilökuntaa on yhdeksän ja kesäksi palkataan neljä kausityöntekijää.

Palvelu avainasemassa

Kalevi Sivula on ensimmäisten työviikkojensa aikana saanut tutustua monipuolisesti talon toimintaan, mutta kokee, että taaksepäin katseleminen ei ole yhtä hedelmällistä, kuin tulevaisuuteen suuntaaminen.

– Meillä on täällä ammattilaiset työssä ja haluan kuunnella heitä ja kunnioittaa työntekijöiden näkemyksiä. Haluan kehittää kauppaa ja onnistua yhdessä heidän kanssaan, Kalevi sanoo.

– Meillä on hyvät menestymisen mahdollisuudet. Paikkakunnalla on kilpailua, mikä on hyvä asia, meillä on iso talo takana ja hinnat kohdallaan. Oikeastaan ainoa asia millä voimme pilata tämän, on palvelu – tai sen puute.

Sivula kokeekin palvelun merkityksen ensiarvoisen tärkeänä asiana. Koko henkilöstöllä pitää asenteen olla kohdallaan ja halu palvella asiakkaita olipa nämä tekemässä isoa tai pientä ostosta.

Tällä asenteella uusi marketpäällikkö on itsekin liikkeellä – asiakas on S-rautaan tullessaan ykkönen niin myyjille kuin marketpäälliköllekin.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliNestlé healthy kids -kerhot innostavat lapsia liikkumaan
Seuraava artikkeliLasten ja nuorten terveyttä pohdittiin Osaamisen aamupalalla