1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kotipuutarha kuuluu kaikille – kasvata yrttejä!

Marttojen valtakunnallinen Kauha ja kukkaro -viikko on parhaillaan 28.3.-1.4. Martat toivottavat kaikki tervetulleiksi katsomaan ja kuuntelemaan, miten yrttejä kasvatetaan kaupan ruukkuyrteistä istuttamalla, miten siemenet kylvetään ja taimet kasvatetaan.

Osta aina tuoreita, äskettäin kauppaan tulleita ruukkuyrttejä.
Osta aina tuoreita, äskettäin kauppaan tulleita ruukkuyrttejä.

Martat antavat myös henkilökohtaista apua kysymyksiin, kuinka jokainen voi saada mieliyrttinsä kasvamaan ja mikä yrtti sopii parhaiten omiin mieliruokiin.

MAINOS

Yrttien kasvatus on helppoa. Yrtit viihtyvät ruukuissa ja laatikoissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa sekä kukkapenkissä ja kasvimaalla. Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä.

Yrttitarha ruukkuyrteistä

Kun yrttien kasvatus aloitetaan kaupasta ostetuilla ruukkuyrteillä, antavat Martat hyödyllisen vinkkilistan, joka auttaa onnistumaan:

•Osta tuoreita, äskettäin kauppaan tulleita ruukkuyrttejä.

•Kastele juuripaakku ja suihkuttele lehtiä. Käytä isoimmat lehdet salaattiin ja jätä muutamia pieniä lehtiä kasvamaan. Leikkaa muovinen ruukku suikaleiksi ja irrota varovasti juuripaakusta. Leikkaa katkenneet juuret ja poista kaikki huonokuntoiset lehdet.

Laita ruukku valoisalle ikkunalaudalle, mutta suojaa suoralta auringonpaahteelta.
Laita ruukku valoisalle ikkunalaudalle, mutta suojaa suoralta auringonpaahteelta.

•Istuta taimet hiekkapitoiseen multaan. Jos käytät lasittamattomia saviruukkuja, liota niitä vedessä, jotta ruukku ei ime kosteutta mullasta. Laita ruukun pohjalle pieniä kiviä tai ruukun palasia salaojaksi. Pidä juuripaakku mahdollisimman ehjänä ja tiivistä multa juuripaakun ympäriltä. Kastele.

•Laita ruukku valoisalle ikkunalaudalle, mutta suojaa suoralta auringonpaahteelta. Kastele säännöllisesti. Juurtuminen nopeutuu, jos laitat kasvin päälle 1-2 viikoksi hupun rei’itetystä läpinäkyvästä muovipussista.

•Kun yrtit ovat juurtuneet, paina multaan hidasliukoisia lannoitepuikkoja tai sekoita kasteluveteen lannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan.

•Samalla ohjeella saat satoa myös ruukkusalaatista ja sinappikaalista (rucola).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät