HuhtiQ on TaideQ!

Mainos[adrotate banner="3"]

Huhtikuussa järjestetään taiteen perusopetuksen maakunnallinen kuukausi Etelä-Pohjanmaalla teemalla HuhtiQ on TaideQ.

Tämän vuoden teemaan liittyen toimijat ovat valmistaneet QR-koodisuunnistuksia eripuolille maakuntaa. Taiteen perusopetuksen oppilaitokset ovat sijoittaneet toimitiloihinsa QR-koodeja, joiden takaa löytyy tietoa taiteenperusopetuksesta, eri taidelajeista ja taiteen perusopetuksen toimipaikoista.

MAINOS

QR-koodisuunnistuksen rasteihin voi tutustua kuka tahansa sellaisen kohdatessaan. Rasteihin voivat Taiteen perusopetuksen oppilaat tutustua yhdessä vanhempiensa tai ystäviensä kanssa ja myös muita koululaisia haastetaan kiertämään QR-koodisuunnistuksen rasteja.

Maakunnan yhteisellä taiteen perusopetuksen kuukaudella halutaan lisätä tietoutta taiteen perusopetuksesta. Mitä se on, kenelle se on tarkoitettu ja missä sitä järjestetään.
Taiteen perusopetus on tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta, ja sille on määritelty omat opetussuunnitelman perusteet.

Taiteen perusopetuksen kuukauden perusohjelmaan sisältyy tapahtumia, esityksiä, konsertteja, työpajoja ja näyttelyjä 13 paikkakunnalla. Ohjelmasta vastaavat taiteen perusopetuksen oppilaitokset, joita tänä vuonna on mukana on 11: Alajärven musiikkiopisto (Alajärven ja Jalasjärven musiikkiopistot), Eira Nevanpään taideliikuntakoulu, Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto, Härmänmaan musiikkiopisto, Kuvataidekoulu Eero, Lapuan musiikkiopisto, Lapuan taidekoulu, Miloff Tanssiopisto, Näppi-käsityökoulu, Panula-opisto, Seinäjoen kansalaisopisto (Kurpitsateatteri ja Rytmi-instituutti).

Tapahtumakuukauden suunnittelun ja järjestelyjen taustalla on taiteen perusopetuksen maakunnallinen verkosto eli taiteen perusopetusta järjestävät oppilaitokset. Maakunnallinen taiteen perusopetuksen kuukausi järjestetään nyt neljättä kertaa.

Taiteen perusopetuksen kriteerit täyttävää opetusta on Etelä-Pohjanmaalla tällä hetkellä mahdollisuus saada musiikissa, kuvataiteessa, käsityössä, tanssissa, teatteritaiteessa ja sirkustaiteessa. Etenkin musiikki ja kuvataiteet ovat eri puolilla maakuntaa hyvin saavutettavissa.

Alajärven musiikkiopisto & Kuvataidekoulu Eeron tapahtumia huhtikuussa ovat:Perjantaina 1.4. kello 11.30-12.30 Tuunatut soittimet -näyttelyn avajaiset (Kauppakatu 9, Alajärvi). Järj. Kuvataidekoulu Eero & Alajärven musiikkiopisto, 11.4. kello 11.30 Tuunatut soittimet -näyttely Info-kirjakaupassa, 18.4. kello 18 Tuunatut soittimet -näyttely Alajärven kirjastossa, 19.4. kello 19 Tiistai-illan matinea (Alajärven koulukeskus, Alajärvi-Sali), 25.4. kello 17.30-19.00 Tuunatut soittimet – huutokauppa Alajärven kirjastossa, 25.4. kello 19 Maanantai-matinea (Alajärven koulukeskus, Alajärvi-Sali), 3.5. kello 18 Lehtimäen kevätkonsertti (Lehtimäen seurakuntatalo), 4.5. kello 18 Keskiviikko-illan matinea (Alajärven koulukeskus, Alajärvi-Sali)., 11.5. kello 19 Soinin kevätkonsertti (Soinin yhtenäiskoulu), 12.5. klo 19 Konsertti Alajärven kirkossa (Kirkkotie 6) ja 18.5. klo 19 Kevätlukukauden päätöskonsertti (Alajärven koulukeskus, Alajärvi-Sali).

MAINOS
Edellinen artikkeliTalvikauden nopeusrajoitukset poistuvat tänään ja huomenna
Seuraava artikkeliJamin alumiinialan koulutus hakee uusia toimintamuotoja