0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Aallokko kutsui Milanossa

Nelimarkka-museon hallinnoima Aallokko kutsuu -hanke on laatinut yhteistyössä Culture Finland Etelä-Pohjanmaan kanssa tuotteen, Alajärvi in the footsteps of Alvar Aalto – Art, Architecture and Nature experiences.

Culture Finland, CF -ohjelman tavoitteena on lisätä Suomeen suuntautuvaa ja Suomessa tapahtuvaa kulttuurimatkailua. Matkailutuotteen pääpaino on Alvar Aallon elämässä ja rakennuksissa, mutta mukaan mahtuu myös tutustuminen Nelimarkka-museoon, Antti Maasalon veistosreittiin ja Alajärven lumoavaan luontoon.

MAINOS

Matkailupaketti esiteltiin maaliskuun 17 päivänä, CF top20 tuotteiden lisänä yhtenä alueellisena täydennyksenä Milanon matkailutapahtumassa, BeNordic event 2016. Alajärvi in the footsteps of Alvar Aalto – otetaan käyttöön tulevana kesänä.

Matkapaketti tavoitti noin 20 kansainvälistä matkanjärjestäjää.

Aallokko kutsuu -hankkeen tavoitteena on sovittaa Alvar Aallon elämäntyö Alajärvellä Nelimarkka-museon toimintaan. Laatia käyttösuunnitelma tyhjälle Villa Väinölälle ja toimintasuunnitelma Aallon Alajärven rakennuksien tunnetuksi tekemiselle ja liittämiselle osaksi alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä Aalto -kokonaisuutta.

Tarkoituksena on profiloida yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa Alajärvestä vetovoimainen kulttuurimatkailukohde – Taiteen ja Arkkitehtuurin kaupunki Suomi100 juhlavuoden kunniaksi.

Aallokko kutsuu avaa kesäksi info-pisteen Villa Väinölään ja kokoaa sinne pienen perusnäyttelyn Alvar Aalto – Elämää Alajärvellä. Näyttelyn yhteyteen valmistuu myös julkaisu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät