24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Nuoret mukana Soinin messujärjestelyissä

Asumista ja hyvinvointia -messut järjestetään vajaan kuukauden kuluttua Soinissa. Lauantaina 23.4. yhtenäiskoulun liikuntasalissa pääsee tutustumaan alueen rakentamiseen, sisustamiseen sekä vapaa-aikaan ja hyvinvointiin.

Iiris Honkola ja Silja Juudin kertoivat luokkansa roolista tulevilla messuilla.
Iiris Honkola ja Silja Juudin kertoivat luokkansa roolista tulevilla messuilla.

Koko perhe toivotetaan mukaan ilmaiseen tapahtumaan. Soinin yhtenäiskoulun 8B-luokka on mukana järjestelyissä. Luokka on suorittanut 4H:n kautta ”Järkkää tapahtuma” -koulutuksen. Luokka on mukana pienten lasten hoitopisteessä ja vähän vanhempien tyttöjen ja poikien toimintapisteissä.

MAINOS

Ratsastusta on luvassa ulkona ja luokan oppilaat opastavat messujen infopisteessä. Luokka twiittaa ja tuo tunnelmapaloja messuista myös sivuilla #messutSoinissa2016.

Soinin yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Seija Ojajärvi toteaa, että messujärjestelyt ovat hyvää koulutusta nuorille.

Jarmo Majapuro hoitaa paikkojen myyntiä ja opastaa paikalla.
Jarmo Majapuro hoitaa paikkojen myyntiä ja opastaa paikalla.

– Yrittäjyyden tuominen nuorille on tärkeää. Tällaisten messujen järjestelyissä mukanaolo on yrittäjyyskasvatusta parhaimmillaan. Nuoret tekevät tulevaisuuden. Tällä tavoin nuoret myös saavat kosketusta paikallisiin yrityksiin ja luovat mahdollisuuksia esimerkiksi kesätyöpaikkoihin, sanoo Ojajärvi.

Yritysten lisäksi paikalliset yhdistykset ja seurat tuovat toimintaansa esille messuilla. Avauspuheen esittää kansanedustaja Mikko Savola. Kuuluisa maalaislääkäri Tapani Kiminkinen luennoi klinikallaan aiheesta ”Terveenä elää pidempään.” Kirjastopisteellä pääsee tutustumaan laulavaan pupujussiin.

Yleisökilpailussa Hautakylän ja Kukonkylän kyläyhdistykset järjestävät A.Piipponen Oy:n tuella jäätelönsyöntikilpailun.

Paikkojen myyntiä hoitaa ja näytteilleasettajia palvelee Jarmo Majapuro.

Rami Puro

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät