Tunnelmallista aamupalamajoitusta Lappajärven rannalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Kaunis taulu eteisessä ottaa vieraat vastaan lämpimästi.

Lappajärven länsirannalla sijaitsee nykyisin Tähti ja Koivu-nimellä tunnettu kiinteistö, joka on ihastuttanut kyläläisiä kauneudellaan jo sadan vuoden ajan. Suuri pohjalaistalo on alun perin toiminut kyläkouluna ja tämän lisäksi muun muassa pankkina ja lastensuojeluyksikkönä.

Kiinteistön yksi omistajista, Anita Salo, on itse kotoisin kylältä. Anita kertoo, että hänellä on pitkään ollut haaveena tarjota tiloja majoitus -ja juhlakäyttöön. Tytär Jaana Ylipekka innostui äitinsä suunnitelmista ja naiset ovat yhteistuumin aloittaneet aamiaismajoitusta tarjoavan yrityksen, joka kantaa nimeä B&B Tähti ja Koivu. Talven aikana talossa on oman väen voimin tehty pieniä kunnostus -ja maalaustöitä.

MAINOS

-Kysyntää tällaiselle palvelulle on ollut. Edullisen majoituksen lisäksi paikkaa voi vuokrata esimerkiksi yhdistysten kokouksia varten tai juhlien viettopaikaksi. Jopa pienten hääjuhlien järjestäminen onnistuu meillä hyvin. Vinttikammari omalla sisäänkäynnillä, keittiöllä ja wc:llä sopii hienosti vaikkapa hääparin käyttöön, Anita kertoo.

tähti4
Suuressa tupakeittiössä loihditaan majoittujille maittava aamupala.

Vintin parvekkeelta avautuu kaunis näkymä järvelle. Alakerrassa on seitsemän kahden hengen huonetta. Viihtyisäksi sisustetussa tupakeittiössä Anita loihtii vierailijoille maistuvat aamupalat. Myös muut ruokailut onnistuvat tilauksesta. Suuri tontti antaa mahdollisuuden lasten turvalliseen leikkiin ja vieressä sijaitseva pelikenttä on kesällä käytettävissä.

tähti2
Anita Salo (oikealla), Jaana Yli-Pekka ja tämän puoliso Juha ostivat Tähden ja Koivun kymmenisen vuotta sitten. Tiloissa toimi alkuvuosina lastensuojeluyksikkö. Tähti ja Koivu sijaitsee suvun mailla Lappajärven rannassa.

-Aivan Tähden ja Koivun takana sijaitsee kyläyhdistyksen rantasauna, joka on vuokrattavissa niin kyläläisten kuin vierailijoiden käyttöön. Talvisin on mahdollisuus myös avantouintiin. Järvelle on mukava lähteä pilkille tai hiihtoreissulle, Jaana listaa järven läheisyyden tuomia harrastusmahdollisuuksia.

-Kesällä kannattaa pulahtaa veteen polskimaan vieressä olevalle uimarannalle tai mennä veneellä kalastamaan. Aivan läheltä löytyy lisäksi veneenlaskupaikka.

Energinen Emma-tyttö kertoo, että Tähdessä ja Koivussa riittää aina mukavaa tekemistä.
Energinen Emma-tyttö kertoo, että Tähdessä ja Koivussa riittää aina mukavaa tekemistä.

Tilan vahtina ja rapsutusten kerjääjänä toimii berninpaimenkoira Tarmo. Kesäksi on tarkoitus hankkia pihapiiriin kanoja, jotta aamiaispöytään saataisiin tarjolle tuoreita munia.

-Toimintaa tullaan varmasti ajan myötä kehittämään ja palveluita lisäämään. Tällä hetkellä mietinnässä on esimerkiksi kesäkahvilatoiminnan aloittaminen, Anita kertoo suunnitelmistaan. Naiset toivovat, että matkailijat löytäisivät tiensä Lappajärvelle ja pääsisivät kokemaan paikan kauneuden!

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliEnsi kaudella Mestis-karsintaan – Kivan C-juniorit hakivat Kokkolasta aluemestaruuden
Seuraava artikkeliLakis-Sportin Alppikerhossa suurpuikkakisat