0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ready 4 Life -messut esittelivät nuorille tulevaisuuden näköaloja

Järviseudun nuorille suunnattu alueellinen opinto- ja yrittäjyystapahtuma Ready 4 Life kokosi Alajärven yläkoulun saliin useita satoja nuoria tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin tulevaisuuden suunnitelmien tekemisessä.

Metsäkoneella pääsi messuosastolla ajamaan melkein oikeasti.
Metsäkoneella pääsi messuosastolla ajamaan melkein oikeasti.

Esillä oli pääasiassa koulutustarjontaa, mutta myös nuorten omia yrittäjyysmahdollisuuksia, kansainvälisyyttä ja jopa yksi paikallinen yrityskin, Tekniset Japo, oli tullut paikalle esittelemään toimintaansa.

MAINOS

Kyseessä olivat nyt toiset Ready 4 Life -messut. Kohderyhmänä olivat erityisesti peruskoulun kahdeksasluokkalaiset sekä lukion toisen vuoden opiskelijat. Nämä opiskelijat tekevät tulevaisuuden valintojaan seuraavan lukuvuoden aikana.

Messujen juontajina toimivat lukion puheviestinnän kurssilaiset Victoria Bamberg, Emilia Koivunen, Julia Lehtonen, Natalia Latvala ja Veera Peltokangas. Nuoret naiset suoriutuivat urakastaan mallikelpoisesti!

Messujen juontajina toimivat lukion puheviestinnän kurssilaiset, jotka suoriutuivat urakastaan mallikelpoisesti!
Messujen juontajina toimivat lukion puheviestinnän kurssilaiset, jotka suoriutuivat urakastaan mallikelpoisesti!

Virallisen avauksen messuille suoritti Alajärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Toni Harjula, joka totesi messuyleisön olevan juuri siinä iässä, että koko elämä on edessä. Se merkitsee myös vaikeita paikkoja miettiä, mitä tulevaisuudessa haluaa ja mihin haluaa lähteä opiskelemaan.

– Täällä on esillä paljon vaihtoehtoja, joita tutkia. Olisin suonut, että mukana olisi ollut myös enemmän yrityksiä, koska kukaan teistä ei tule opiskelemaan opiskelemisen takia, vaan tulevan työpaikan vuoksi, Harjula totesi.

messujen ohjelmassa kuultiin myös lukuisia vaihto-oppilaiden haastatteluja ja lavalle pääsivät myös nuoret yrittäjät, seinäjokelainen Lakeuscon NY:n Miro Lyly ja 4H -yrittäjä Tuulia Nelimarkka.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun yrityspalvelupäällikkö Helena Hannu kertoi aiheesta oma yritys ja Hiljahenna Tomminen esitteli Helsingin yliopistoa ja etenkin sen maa- ja metsätieteellistä tiedekuntaa.

Messut avasi Alajärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Toni Harjula.
Messut avasi Alajärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Toni Harjula.

Myös muut näytteilleasettajat saivat mahdollisuuden puheenvuoroonsa.
Yksi mielenkiintoinen messuilla mukana ollut esittelijä oli Seinäjoen yhteiskoulun Miro Lyly, joka esitteli Lakeuscon NY:tä, eli Seinäjoen yhteiskoulun yrittäjyyskurssin oppilaiden hanketta. tarkoitus on tuottaa Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen ”coni” Seinäjoella yhteiskoululla 7.5. kello 9-20.

Conin teemana on Miron mukaan ”kaikenlainen cosplay” ja tavoitteena on yhdistää japanilaista ja länsimaista cosplayta.

Cosplay on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi. Cosplayn juuret ovat Yhdysvaltain scifi-tapahtumissa, mutta nykymuodossaan se on rantautunut länteen Japanista, missä se on verraten suosittua ja josta suurin osa cosplay-pukujen hahmoista lainataan.

Tapahtumassa on luvassa myös mm. kilpailua, myyntiä ja workshopia. Tapahtuman markkinointiin käytetään laajasti mm. sosiaalista mediaa ja nettisivuja. Tapahtumana on myynnissä peräti 500 lippua, joista neljännes on jo myyty!

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät