1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Alajärveläinen Kisakone on Pohjoismaiden suurin toimija alallaan

Alajärvellä Teollisuustiellä sijaitseva Kisakone on monelle paikkakuntalaiselle vieras, mutta sen sijaan se on tuttu moottorikelkkailua ja motocrossia harrastaville kautta maan ja laajemminkin, onhan se Pohjoismaiden suurin toimija omalla alallaan, purkuosien myyjänä.

Kisakone sai alkunsa vuonna 2004, kun sen yrittäjä Sakari Koskinen alkoi oman harrastuksensa kautta toiminimellä huoltaa ja korjata lähinnä kisapuolen moottorikelkkoja sekä enduro- ja crossipyöriä. Samalla hän alkoi purkaa osiksi kelkkoja ja kaksipyöräisiä ja myydä osia varaosiksi.

MAINOS

Vuonna 2007 Kisakoneen toiminta oli kasvanut siihen mittaan, että toiminimi vaihtui osakeyhtiöksi ja viime vuosina käytetyt varaosat ovat nousseet ykkösartikkeliksi. Varaosat myydään uusille omistajilleen 95 prosenttisesti nettikaupassa ja paketteja Alajärveltä maailmalle lähteekin kolmesta viiteen tuhatta joka vuosi.

Samaan aikaan yritykseen tulee jatkuvasti purettavaksi niin moottorikelkkoja kuin enduro- sekä crossipyöriäkin. Valtaosa purettavista koneista on edelleen ajokuntoisia, koska niistä saadaan eniten kunnossa olevia osia ja käyttökuntoisen koneen osia on myös hyvä myydä eteenpäin.

Kisakonetta pyörittää Sakarin rinnalla tällä hetkellä vaimo Jenni ja lisäksi yrityksessä on yksi ulkopuolinen työntekijä. Vaikka valtaosa kaupasta tehdään netin ja puhelimen kautta, niin myös omassa myymälässä asiakkaita riittää päivittäin.

– Teemme perushuoltoja mopoihin, crossipyöriin, mönkijöihin ja muihin pienkoneisiin, iskunvaimennushuoltoja, hitsaustöitä, koneistuksia ja sorvauksia, Jenni kertoo. Sähköpuoli on huolloissa erityisen vahvaa aluetta.

Asiakaskuntaa Alajärven liikkeeseen tulee laajalti ympäryskunnista Ähtäriä, Alavutta, Soinia, Vimpeliä ja Karstulaa myöten. Seinäjoelta asiakkaita käy paljon.

Nettikauppa tuli yrityksen osaksi puolittain vahingossa. Jenni muistelee, miten hän halusi yritykselle nettisivut ja niiden kautta nettikauppa alkoi pikkuhiljaa lisääntyä nykymittoihin. Nettikauppa onkin jälleen uudistuksen alla ja uudet, ajan tasalla olevat sivustot ovat pian tulossa.

Viimeiset kolme vuotta nettikauppa on ollut yritykselle ykkösjuttu. Purettavia laitteita tulee jatkuvasti niin yksityisiltä kuin kisakuskeiltakin kautta maan. Osat myydään edelleen eri puolille Suomea alan harrastajille Hangosta Utsjoelle – ja välillä rajojen ulkopuolellekin mm. Iso-Britanniaan, Belgiaan, Itävaltaan ja isoimpana vientimaana Eestiin.

Yrityksen valttina on se, että myynnissä on vain sellaista tavaraa, jota myös hyllystä löytyy. Kun asiakas tekee tilauksen, se myös toimitetaan nopeasti. Kisakoneelta osia tilatessa ei siis tarvitse varautua viikkojen tai jopa kuukausien odotteluun. – Maanantait ovat meillä tosi kiireitä päiviä postitusten kanssa, koska viikonloppuna osia tilataan aina paljon, Jenni ja Sakari kertovat.

Uusia varaosiakin liikkeestä löytyy niin moottorikelkkoihin, motocrosspyöriin, mopoihin kuin kevytmoottoripyöriinkin. Samoin tarjolla on kypäriä, ajovaatteita, renkaita ja muuta alalla tarvittavaa.

Yrityksen toimintaan pääsee tutustumaan perjantaina 22.4., vaikka ei olisi niin asiaakaan, sillä silloin Kisakoneessa on tarjolla on munkkikahvit ja makkaraa! Ulkosalta löytyy myös mopotaitorata, jossa kuka tahansa saa testata taitojaan omalla mopollaan ja paras palkitaan!

Lisäksi päivässä on arvontaa ja huipputarjouksia sekä crosspyörällä ajonäytöstäkin on luvassa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät