-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Tule Kristus huomiseenkin -pienoisnäytelmä Soinissa

Soinin seurakuntatalolla nähdään viikonloppuna 15.-17.4. pienoisnäytelmä Tule Kristus huomiseenkin.

Näytelmä kestää noin yhden tunnin ja on yksinäytöksinen. Näytelmän järjestäjänä on Soinin seurakunnan lähetystyön toimikunta.

MAINOS

Ohjelma maksaa kymmenen euroa sisältäen kahvituksen. Tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyöhön eri järjestöjen kautta.

Näytelmää ovat tukeneet Järviseutusäätiö ja Soinin seurakunta.

Tule Kristus huomiseenkin on näytelmä yhden seuravieraan elämän kiputilanteesta ja siitä selviämisestä. – Voisin sanoa, että näytelmä on kuvaus kivusta ja kauneudesta, onhan kyseessä rakkaus, kertoo näytelmän käsikirjoittaja Leena Valkeus.

– Näytelmä pyrkii kuitenkin aiheesta huolimatta valottamaan sitä, miten jokaisella on jokin elämän kipukohta, jonka parissa hän kamppailee ja etsii keskustelua ja keinoja selviytymiseen oman ”elämänkoulunsa” kanssa.

Näytelmän idea syntyi valtakunnallisilla Herättäjäjuhlilla Lapualla 2014. – Juhlien logo ja siihen liittyvä Siionin virsi Arkihuolten alla, jonka yksi säkeistö päättyy sanoihin Tule Kristus huomiseenkin, vaikutti minuun siten, että aloin kehitellä tekstiä aiheesta.

– Myöhemmin Soinin seurakunnan lähetystoimikunnassa pohdimme keinoja tukea lähetystyötä. Ehdotin tätä näytelmäideaani ja ominta tapaani palvella seurakunnan toiminnassa. Se kirjattiin ja myöhemmin valitsimme päivät ensi-illalle ja Naistenpäivän ohjelmaksi.

– Kysyin tekijänoikeudet virren ja logon käyttämiseen Lapualta. Näytelmässä käytämme juhlien virsi-ja saarnaäänitettä. Näytelmä päättyy loppuseuroihin, jossa yleisö voi yhtyä virteen ja rukoukseen.

– Esitämme näytelmää eri hengellisten järjestöjen hyväksi. Ensi-ilta on perjantaina 15.4. on Herättäjäyhdistykselle. Naistenpäivä 16.4. on Medialähetys Sanansaattajille ja sunnuntain 17.4. esitys on Lähetysseuralle.

– Edustamme Iiroonrannan teatteria. Meillä oli 2000-luvulla kaksi koko illan näytelmää ja pienempiä esityksiä useita. Sitten työkiireet ovat hajottaneet näytelmäväen ja kylän koulun lakkauttaminen kokoontumiset. Tämä on uusi liikkeellelähtö. Meitä on vain kaksi. Pääsemme kysyttäessä helposti siirtymään esityksemme kanssa muuallekin.

Näytelmän käsikirjoitus ja visualisointi on Leena Valkeuden käsialaa, apulaisohjaajana toimii Sanni Swahn ja rooleissa naapurin emäntänä, psykologina sekä lääkärinä on Kristiina Juudin. Monogit ja kokeva minä Selma, Leena Valkeus.

Näytelmän esitykset ovat Soinin seurakuntatalolla perjantaina 15.4. kello 19, lauantaina 16.4. kello 12 Naistenpäivän avausohjelmana, sunnuntaina 17.4. noin kello 12.45 Kehitysvammaisten Kirkkopyhän ohjelmassa (ei ohjelmamaksua) sekä
sunnuntaina 17.4. kello 15.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät